Binnenmaas verliest weer

6 Min Read

fcbinnenmaasBergschenhoek – Zaterdag 8 oktober speelde Binnenmaas uit bij BVCB, een ploeg die speelt om in de 1e klasse te komen.Afgelopen seizoen waren ze dichtbij, maar verloren toen in de finalewedstrijd van de nacompetitie.Fc Binnenmaas speelt voor handhaving 2e klasse, maar is vooral op zoek  naar de goede vorm.Afgelopen seizoen werd deze uitwedstrijd kansloos verloren met 4-1 tegen een zeer sterk BVCB.

De wedstrijd begon niet goed voor Binnenmaas, want binnen 2 minuten kon het scorebord al op 1-0 gezet worden.Door het verspelen van de bal aan de rechterkant kon BVCB een aanval opzetten, een voorzet vanaf de achterlijn geven en het was voor Michael de Rooy een koud kunstje om de bal binnen te tikken.Er werd gesproken over een buitenspel doelpunt, ik zelf had het niet gezien maar eerlijk gezegd vond ik het veel belangrijker hoe wij de bal kwijt raakten en hiermee het doelpunt weggaven.

In de 14e minuut had het nog erger kunnen zijn, Yousif de Kock werd door een diepe bal alleen gezet voor Bart de Keijzer, Yousif schoot de bal over Bart maar ook over het doel.In de 17e minuut mocht Yousif het nog een keer proberen, opnieuw zag hij zijn schot over het doel gaan na een goede redding van Bart de Keijzer. Het was een hard en gevaarlijk schot die hij in één keer uit de lucht had geschoten.

In de 22e minuut was het voor het eerst dat Binnenmaas gevaarlijk kon zijn, Remon van Prooijen zag dat zijn vrijetrap aan de linkerkant van de zestien uit de rechterhoek werd getikt door de doelman van BVCB Wesley van der Molen.In de 33e minuut werd Jorian den Otter weggestuurd door Remon van Prooijen, maar omdat Jorian in een onmogelijke hoek terecht kwam zag hij zijn schot hoog over het doel gaan.Binnemaas lijkt meer grip op de wedstrijd te krijgen en op jacht te gaan naar de gelijkmaker.In de 35e minuut was daar ook een grote kans voor, Jordy Molendijk kon niet goed bij de bal komen nadat hij terug werd gelegd vanaf de achterlijn door Danny Maijers. Als Yordi bij deze bal was gekomen was het voor hem een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te tikken.In de 38e minuut had Sven Post een goede voorzet van de rechterkant op Danny Maijers, dit was geen gemakkelijke bal en daarom kon Danny deze voorzet ook niet uitwerken tot een doelpunt.In de 44e minuut werd er dan toch gescoord, alleen helaas wel aan de verkeerde kant, Ethan Scheiman de rechtsback van BVCB kon van dichtbij hard binnenschieten door opnieuw slecht verdedigend werk aan Binnenmaas kant.Hiermee kwam de stand op 2-0 en leek de wedstrijd al in de eerste helft beslist, zeker als er op deze manier doelpunten worden weggegeven.

Gelijk na rust had het al 3-0 kunnen zijn, Rob Rutten kopte de bal goed naar de grond en doordat Bart de Keijzer goed stond wist hij de genadeklap te voorkomen.In de 50e minuut had Binnenmaas recht op een strafschop, maar er is een verschil tussen er recht op hebben en er ook één krijgen. Scheidsrechter R.B. van Ginneken (die al voornamelijk in het nadeel van Binnenmaas floot) kende geheel niet verrassend geen strafschop toe. Danny Maijers werd duidelijk naar beneden getrokken, maar de scheidsrechter wilde er niks van weten.In de 56e minuut en in de 57e minuut had BVCB 2 grote kansen voor de 3-0, alleen opnieuw kregen de aanvallers van BVCB de bal er niet in.56e minuut: Rob Rutten wist de bal bij Mike van der Steen te krijgen, maar Mike zag zijn schot op de lat gaan i.p.v. in het doel.57e minuut: Michael de Rooy (die al eerder een gemakkelijke kans wist te verzilveren) schoot nu langs het doel terwijl hij helemaal vrij voor het doel van Bart de Keijzer stond.In de resterende 30 minuten was het vooral BVCB die aan het voetballen was en met de kansen, maar het duurde toch nog tot de 88e minuut dat de 3-0 binnen werd binnen geschoten. Dit doelpunt kwam op naam van Mike van der Steen die helemaal vrij kwam voor Bart de Keijzer.

Binnenmaas verliest dus weer opnieuw en verliest weer van zichzelf en blijft op 6 punten staan.Ondanks dat het spel misschien niet goed was en er verkeerde keuzes werden genomen op beslissende momenten, de mannen van Leo Dekker hebben er keihard voor geknokt. Iets waar je niks aan hebt als je met lege handen staat, maar dat is het minste wat ze konden doen en dat hebben ze dus ook gedaan. Nu is het zaak van hard blijven werken en dan komen de punten echt wel weer.

Volgende week speelt Binnenmaas thuis tegen Alexandria’66, deze ploeg staat met 5 punten (1 wedstrijd minder) 1 plaats onder Binnenmaas. Kortom als er een wedstrijd gewonnen moet worden dan is het deze.

Opstelling: Bart de Keijzer, Richard vd Wilt, Remon v Prooijen, Sven Post, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers, Bjorn den Otter, Jorian den Otter, Lennert Kleijwegt en Rianto Vrutaal

Wissels: Ralph vd Giessen, Sjoerd vd Pers, Robin Bezemer en Joey de Jong