Kennis maken met nieuwe Rembrandt tijdens Benefiet ‘Walking Dinner’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

oplevering-rembrandt-pand-a2-2016OUD-BEIJERLAND – Vlak voordat de bewoners er half november a.s. hun intrek nemen, krijgt iedereen die dat wil gelegenheid kennis te maken met het nieuwe zorgcentrum Rembrandt in Oud-Beijerland. Rembrandt, waarvan de nieuwbouw begin oktober is opgeleverd, vervangt binnenkort de locaties Egmontshof en Zoomhoek in Oud-Beijerland en Hofwijk in Mijnsheerenland.

De kennismaking met het moderne complex omvat een rondleiding onder deskundige begeleiding gecombineerd met een lopend 11-gangen-diner. Het evenement wordt gehouden op vrijdagavond 4 november a.s. De opbrengst van dit Benefiet “Walking Dinner” is bestemd voor de inrichting van het nieuwe zorgcomplex.

Het wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Zorgwaard die al een aantal jaren actie voert om geld bijeen te brengen voor de inrichting van Rembrandt. Het gaat daarbij om voorzieningen die niet uit de reguliere budgetten voor dergelijke projecten kunnen worden bekostigd, maar die Zorgwaard toch graag wil aanbrengen om van het nieuwe gebouw voor de bewoners een echt thuis te maken. Gedacht kan dan worden aan allerlei audio-visuele apparatuur, groenvoorzieningen, meubilair en inrichting van het terras, de beweegtuin, tablets en tv-toestellen en decoraties en inrichting van het gebouw en de woningen.

Sinds 2014 voeren de Vrienden van Zorgwaard acties om daarvoor het benodigde geld bijeen te brengen. Zo hebben regionale scholen een sponsorloop en een bootcamp voor dit doel gehouden. De opbrengst van een bazaar, een gesponsorde Vierdaagse, een zaalvoetbaltoernooi, een reünie en een benefietdiner werd bestemd voor dit doel. En er kwamen toezeggingen en bijdragen binnen van de kringloopwinkel Lokaal 2 in Oud-Beijerland, de Goede Doelen Winkel ’s-Gravendeel, het Fonds Nuts Ohra en de Hoekschewaardse postduivenhouders die al vele jaren voor de Egmontshof hebben gevlogen. Voor de komende tijd tot aan de officiële opening volgend jaar staan nog meer activiteiten op het programma.

De kennismaking met Rembrandt wordt een interessante wandeling door de nieuwbouw, gecombineerd met een ‘Walking Dinner’ op hoog culinair niveau. Medewerkers van Zorgwaard verzorgen de rondleiding van de gasten langs bijzondere voorzieningen als het therapiebad, de groepswoningen, de ruimte voor de fysiotherapie, dagbehandeling en de revalidatie, de bibliotheek en het restaurant. Onderweg worden op verschillende plaatsen in het gebouw elf kleine en grotere gerechten geserveerd door de eigen keukenbrigade van Zorgwaard onder leiding van chef Martijn van Gemst, die ook verantwoordelijk is voor de restaurants van de organisatie. Deelname aan deze benefietavond kost  € 65,- per persoon.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 28 oktober a.s. worden gedaan bij het secretariaat van de Vrienden van Zorgwaard, Prins Willem-Alexanderlaan 3, 3273 AS Westmaas, e-mail: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.