Klaaswaalse judoclub zet traditie voort

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

randori-open-2016KLAASWAAL – Dit weekend heeft Stichting Randori, budoclub in Klaaswaal, de 35e editie van de Randori Open Kampioenschappen Judo gehouden in de sporthal van Numansdorp. Met ruim 100 deelnemers vanclubs uit de wijde omtrek, had het toernooi een mooie opkomst.

Trots

Voorzitter Dennis Baanvinger: “We zijn trots dat we de traditie van de Randori Open Kampioenschappen weer hebben kunnen oppakken. Het toernooi is van 1977 tot en met 2011 elk jaar georganiseerd, een waar begrip in de judowereld. Door omstandigheden is het de afgelopen vijf jaar helaas niet gelukt om het toernooi te realiseren. Een van die redenen was dat we in deze jaren als club een pand hebben gekocht en dat, met behulp van een geweldige groep vrijwilligers, tot een eigen dojo hebben omgetoverd. Nu de club groeit en bloeit en een fantastisch team tot haar beschikking heeft, kunnen we weer toernooien organiseren en dat doet goed! We gaan er de komende jaren aan werken om de ‘Randori Open’ weer op de kalenders van de judoclubs te krijgen.”

Mentaliteit

De judoka’s lieten zich van hun beste kant zien. De jongens en meiden streden voor wat ze waard waren, wat soms tot bloedstollende partijen leidde. De aanwezigheid van scheidsrechters van de Judo Bond Nederland, gaf er net dat extra officiële tintje aan, waardoor de spanning van de gezichten af te lezen was. Desondanks voerden, zoals dat hoort, sportiviteit en respect voor de tegenstander de boventoon. Alle kinderen kregen een prijs of aandenken aan het toernooi en sommige kinderen ontvingen een speciale aanmoedigingsprijs voor hun grote inzet tijdens de wedstrijden. Hiermee wil Randori benadrukken dat winnen of verliezen niet het belangrijkste is, maar wél de mentaliteit waarmee je de mat op stapt.

Toegankelijk

Stichting Randori (gevestigd aan het Henry Dunantplein in Klaaswaal) geeft lessen in judo, aikido (kokorodo), satori-do, zelfverdediging en conditietraining (fitclub). Doordat de club uitsluitend gebruik maakt van trainers op vrijwillige basis (die wel allemaal gecertificeerd zijn), kan zij het lesgeld laag houden, waardoor de club voor iedereen toegankelijk is. Kijk voor meer informatie op www.randori.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.