Eerste sleutels uitgereikt aan bewoners appartementen Rembrandtplein in Oud-Beijerland

0
3537

rembrandtplein-4-11-2016-c1OUD-BEIJERLAND – Het was een feestelijke dag, afgelopen vrijdag 4 november 2016, voor enkele nieuwe bewoners van het recent opgeleverde appartementencomplex aan het Rembrandtplein. Niet alleen kregen ze als eersten de sleutels van hun gloednieuwe woningen overhandigd, ze werden door HW Wonen ook nog eens in de bloemetjes gezet en getrakteerd op een heerlijke taart. 

Een kleine maand geleden werd het nieuwe woonzorgcomplex de ‘Rembrandt’ officieel opgeleverd. Nu mochten dus de eerste bewoners van het daarnaast gelegen appartementencomplex hun huissleutels in ontvangst nemen. Het appartementencomplex is een fraai, eigentijds vormgegeven woongebouw met 73 appartementen en tevens een kinderopvang op de begane grond. De appartementen zijn vooral bedoeld voor 55 plussers. Het zijn levensloop bestendige appartementen, die ruim van opzet zijn. Van de 73 woningen zijn er 47 bedoeld voor mensen met een lichte zorgvraag. De bewoners van deze appartementen wonen in principe zelfstandig en kunnen gebruik maken van de zorgfuncties welke in het zorggebouw worden aangeboden. De overige 26 appartementen hebben een eigen entree. De 13 appartementen op de 4e woonlaag en de appartementen op de 5e woonlaag worden allen regulier verhuurd door HW Wonen. De woningen op de eerste drie woonlagen worden door Zorgwaard toegewezen. Op vrijdag 3 juli 2015 werd de symbolische eerste steen gelegd voor het nieuwe woonzorgcomplex ‘Rembrandt’. Een kleine anderhalf jaar later is dit unieke project in Oud-Beijerland tot ieders tevredenheid afgerond.

Vernieuwing noodzakelijk

De mensen die nu in de nieuwe appartementen aan het Rembrandtplein komen wonen hebben veel zorg aanbod, indien nodig, letterlijk naast de deur. In het nieuwe woonzorgcomplex is namelijk ergotherapie, logopedie, fysiotherapie en dieetadvisering aanwezig. Overigens kan vrijwel de gehele wijk van de voorzieningen gebruik maken. Het oude Egmontshof, dat plaats moest maken voor de nieuwbouw bood verschillende vormen van zorg voor inwoners van de hele Hoeksche Waard. Het complex was echter sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Vernieuwing was daarom noodzakelijk. Met de nieuwe ‘Rembrandt’ en de appartementen daar vlakbij, is nu een compleet nieuwe, moderne ‘woonzorgzone’ voor senioren/55 plussers ontstaan in Oud Beijerland. Van Mierlo Planontwikkeling B.V. en Van Mierlo Bouwprojecten B.V. uit Maasdijk tekenden voor de bouw zowel het woonzorgcomplex als ook van de nu opgeleverde appartementen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.