Ventura Sport weet ook te winnen in Kloetinge

20101014_korfbal_zaal_9117BDBD500081A8C12579E500718427_14Kloetinge – Afgelopen zaterdag heeft Ventura Sport wederom gewonnen, waardoor het nog steeds ongeslagen is in seizoen 2016-2017. Door de overwinning in Zeeland staat Ventura Sport gedeeld 1e op de ranglijst.

In Zeeland tegen Blauw Wit uit Kloetinge maakte A-junior Nathan Visser zijn officiële debuut in het vlaggenschip van Ventura Sport. Hij verving de geblesseerde Lennert Leunis, en maakte een succesvol debuut met drie doelpunten. Met name de eerste helft koste het de ploeg van trainer Arthur Buitendijk veel moeite om goed in de wedstrijd te komen. Vooral de verdedigende druk was hier debet aan, er werd teveel ruimte gegeven aan de heren van Blauw Wit. Waardoor Ventura Sport achter haar tegenstander aan liep. Mede hierdoor veranderde de voorsprong van 3-5 naar een 7-5 achterstand. Hierna scoorde de ploegen om en om en werd de ruststand behaald met 11-10.

In de rust werd er afgesproken om de verdediging aan te trekken, want 11 doelpunten tegen in een helft is teveel om de wedstrijd te kunnen winnen. Blauw Wit is niet in staat om makkelijk 20 doelpunten te maken, dus de touwtjes moesten worden aangetrokken. Met het normale scoringspercentage van Ventura Sport zou de ploeg dan de punten mee moeten nemen naar Strijen. Tot aan 13-13 ging het gelijk op, waarna de Strijenaren een gat sloegen naar 13-15. Via 14-16 maakte de ploeg van trainer Arthur Buitendijk het beslissende gaatje naar 14-18. En de wedstrijd werd vervolgens vrij gemakkelijk uitgespeeld naar een 15-19 eindstand.

Al met al een nette overwinning en een wedstrijd met wederom veel doelpogingen (127 stuks), al lag het scoringspercentage iets lager dan normaal. Ventura Sport zal de komende weken meer tegenstand gaan krijgen qua tegenstanders en zal verdedigend beter bij de les moeten zijn. Te beginnen a.s. zaterdag tegen Stormvogels uit West-Kapelle. De wedstrijd begint om 16.15 uur in de Laco hal in Strijen.

Doelpuntenmakers: Siebe Buitendijk 6, Naidja van Aelst 4, Nathan Visser/Arnold in’t Veld 3, Jonah Sanderse/Annemieke van Dongen/Marlissa Seton 1.