Winterwonderplein & lichtjesparade in Puttershoek op zaterdag 17 december

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

PUTTERSHOEK – Zaterdag 17 december staat Puttershoek ‘aan’. Overdag is er een gezellig Winterwonderplein met kramen van plaatselijke winkeliers en webshops uit de regio. 

Er is een levende kerststal, een kerstchalet met warme dranken, er zijn oliebollen te koop, er kan geproefd worden bij diverse standhouders en je kunt hier naar hartelust shoppen voor Kerst. 

En de Winterwonderlandladies zijn er ook! Ze gaan graag samen met jou en je kroost op de foto, die je meteen als aandenken meekrijgt. Kom inspiratie opdoen voor de feestdagen en verwonder je.

LICHTJESPARADE

Zaterdagavond 17 december a.s. trekt de Lichtjesparade weer door de straten van Puttershoek. Met een nieuw vertrekpunt, een nieuwe route en een nieuwe uitdaging. We zouden het erg leuk vinden, als jullie dit jaar jezelf ‘in het licht’ zetten. Haal wat lichtsnoeren of lichtfiguren van zolder en laat je creativiteit de vrije loop. Het lijkt ons heel mooi om zo met elkaar Puttershoek ‘aan’ te zetten. We sluiten dit jaar af op het terrein van de IJsclub met optredens en een kerstdisco. Zet jij jezelf ook in het licht? 

We verzamelen om 18.30 uur op het Maximaplein bij de winkels, met optredens van Lisa en Djembé aGogo en waar de leerlingen van Sport- en Dansstudio Binnenmaas een magische openingsdans opvoeren. En de Winterwonderlandladies zijn er ook bij, met jurken waar meer dan 300 lichtjes voor een betoverend schouwspel zorgen. Na afloop is er muziek van DJ Chris en zijn er optredens op de ijsbaan. Hier kun je jezelf opwarmen aan de vuurkorven en warme chocomel, die verkrijgbaar is in de kantine van de ijsclub. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om hier nog even met ons mee te feesten.

De Parade vertrekt om ca. 19.00 uur vanaf het Maximaplein. Onder aanvoering van Fanfare Oranjegarde Heinenoord lopen we de route: Maximaplein > Eendrachtsweg > Nassaulaan > Lijsterbesstraat > Hazelaarstraat > Eikenlaan > Winterplein > Schaduwrijk > Zomerplein > Laning > Sportlaan > Penningkruid > Speenkruid > Barbarakruid > IJsbaan.

Het zou heel leuk zijn als er langs de route veel licht te zien is. We vragen iedereen die langs de route woont, iets extra’s te doen met verlichting in en rondom het huis. Eigenlijk moet vanaf de maan te zien zijn dat Puttershoek ‘in het licht’ staat! 

Kun je niet wachten tot het zover is? Kom alvast in de stemming met de video van de vorige Lichtjesparade.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.