Tweede informatieavond collectieve woningisolatie in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het Regionaal Energieloket organiseert op 17 januari 2017 voor de tweede keer een informatieavond voor de collectieve woningisolatie voor woningeigenaren in de Hoeksche Waard.

De grote belangstelling voor de eerste informatieavond in Binnenmaas op 29 november 2016 is aanleiding geweest om aan het begin van het nieuwe jaar nog twee informatieavonden te organiseren, één in Oud-Beijerland en één in Cromstrijen.

Door deelname aan de collectieve groepsaankoop kunnen woningeigenaren eenvoudig en voordelig hun woning verduurzamen door bijvoorbeeld de vloer en/of spouwmuur te isoleren. De actie wordt door het Regionaal Energieloket georganiseerd in samenwerking met de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard, vertegenwoordigd in het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW), en HoekscheWaardDuurzaam (HWD).

Bewonersavond in Oud-Beijerland

Om u verder te informeren over de kansen van woningisolatie, het collectiviteitsvoordeel van de actie en de subsidiemogelijkheden raden wij u aan om aan de informatieavond deel te nemen. Geïnteresseerde woningeigenaren uit de vijf Hoeksche Waardse gemeenten zijn van harte welkom op:

Dinsdag 17 januari 2017 om 19.30 uur in het gemeentehuis van Oud-Beijerland, Willem van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland (inloop vanaf 19.00 uur)

Vooraf aanmelden is niet nodig. Let op: Het is niet verplicht om de bewonersavond te bezoeken om mee te kunnen doen aan de actie.

Over woningisolatie

Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren. Door de warmte binnenshuis te houden hoeft de ketel aanzienlijk minder hard te stoken. Dat levert een aanzienlijke verlaging op de stookkosten. Zo levert het isoleren van de spouwmuur bij een gemiddelde tussenwoning jaarlijks een besparing op van ruim €200. De investering hiervoor bedraagt gemiddeld ongeveer €800. Hiermee verdient deze investering zich in ongeveer 4 jaar terug, verlaagt u blijvend uw energierekening en heeft u jarenlang plezier van het verhoogde wooncomfort.

Vrijblijvend meedoen

Huiseigenaren kunnen zich vrijblijvend inschrijven om mee te doen via www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard.

Na de inschrijving ontvangt de woningeigenaar een informatiepakket en een uitnodiging om een afspraak in te plannen met het isolatiebedrijf. Pas nadat het isolatiebedrijf is langs geweest en een persoonlijke offerte heeft uitgebracht, beslist de huiseigenaar of hij definitief mee doet met de actie.

Extra voordeel met nieuwe isolatie subsidie

Via de groepsaankoop kunt u een scherpe prijs voor de vloer- en spouwmuurisolatie verwachten. Daarnaast heeft de overheid een nieuwe subsidieregeling gelanceerd voor woningisolatie. Hierdoor worden de kosten voor het isoleren van de woning nog lager. Gemiddeld ontvangt een woningeigenaar 20% subsidie voor het isoleren van de woning. Voorwaarde daarbij is dat er minimaal 2 isolatiemaatregelen worden getroffen (bijvoorbeeld vloer- en spouwmuurisolatie). Woningeigenaren die mee doen met de groepsaankoop kunnen ook van deze landelijke subsidie gebruik maken. Er is ook een mogelijkheid om het dak te laten isoleren of extra isolerend glas aan te schaffen.

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket voor de Hoeksche Waard is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de 5 samenwerkende gemeenten. Het Regionaal Energieloket faciliteert woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.