Vervanging kunstgrasvelden FC Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Maasdam – Het college van Binnenmaas stelt aan de gemeenteraad voor de toplaag van het kunstgras op twee velden van FC Binnenmaas nog begin dit jaar te vervangen. Op 25 januari wordt dit voorstel in de commissie Maatschappelijke Zaken besproken.

De vervanging van deze twee velden stond eigenlijk gepland voor 2018, maar onderzoek heeft aangetoond dat de velden al te zeer zijn versleten. Hierdoor is het risico op blessures groter en de kans bestaat dat de KNVB de velden afkeurt. De gemeente is eigenaar van de velden en de vereniging gebruiker.

Bij de vraag de velden vervroegd te vervangen is ook gekeken naar de actuele discussie over het gebruik van rubbergranulaat. Op de huidige kunstgras voetbalvelden van FC Binnenmaas is, net als bij nagenoeg alle kunstgrasvelden in Nederland, gebruik gemaakt van zogenaamd SBR-rubber (rubber afkomstig van autobanden). Alternatieven zijn uiteraard ook door de gemeente bekeken en afgewogen. Deze alternatieven hebben echter ook voor- en nadelen en hierover zijn nog geen uitgebreide onderzoeken naar gezondheid en levensduur beschikbaar. In december 2016 maakte het RIVM bekend dat uit onderzoek is gebleken dat er geen gevolgen zijn voor de gezondheid bij het sporten op SBR-rubbergranulaat. Het college kiest er dan ook voor om de lijn van het RIVM en de KNVB te volgen en bij de vervanging van de toplaag van de velden van FC Binnenmaas weer gebruik te maken van rubbergranulaat. FC Binnenmaas heeft in een gesprek aangegeven hiermee in te kunnen stemmen.

Inmiddels zijn met bijna alle voetbal verenigingen in Binnenmaas gesprekken gevoerd, deze waren positief. Deze gesprekken gingen over het standpunt om de toplagen van de kunstgrasvelden met SBR rubber uit te voeren. Met GOZ is er op korte termijn een gesprek gepland.

Het collegevoorstel om de geplande investering in de twee kunstgrasvelden van FC Binnenmaas een jaar te vervroegen en hier een krediet van € 520.000 voor beschikbaar te stellen, wordt in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken op 25 januari besproken. Vervolgens wordt het op 9 februari ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Als de raad instemt met het voorstel kan FC Binnenmaas de nieuwe competitie hopelijk op ‘verse’ velden starten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.