Stakeholdersbijeenkomst Binnenmaas Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)op 23 februari

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MaasdamOp 23 februari 2017 wordt in het gemeentehuis de Stakeholdersbijeenkomst JOGG Binnenmaas georganiseerd. Sinds november vorig jaar is Binnenmaas een JOGG-gemeente. Dat wil zeggen dat de gemeente samen met partners inzet op een gezonde omgeving voor de jeugd. Wie geïnteresseerd is of denkt binnen dit thema een belangrijke bijdrage te kunnen leveren, is van harte uitgenodigd. De bijeenkomst start om 15.00 uur en duurt tot 18.15 uur.

Bijeenkomst
Deze bijeenkomst komt in de plaats van de bijeenkomst die op 19 januari was gepland.
De gemeente wil op 23 februari met publieke en private partners uit Binnenmaas en de Hoeksche Waard de gezamenlijke ambities en acties voor JOGG formuleren. De bijeenkomst is bedoeld om te brainstormen en expertise te delen zodat de te formuleren doelen niet alleen haalbaar zijn maar vooral door stakeholders gedragen worden. Wethouder Arie Mol zal een deel van de middag bijwonen.

JOGG gemeente
Sinds november 2016 is Binnenmaas officieel een JOGG-gemeente. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend in aanwezigheid van een vertegenwoordiging van belangrijke lokale partners als obs Het Driespan en obs De Schelp, het schoolbestuur CSG de Waard, Welzijn Hoeksche Waard en Gymnastiekvereniging De Drie Lelies.

JOGG-aanpak
De JOGG-aanpak is een integrale methode om een gezond gewicht te bevorderen bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Doel van deze aanpak is alle bestaande initiatieven gericht op een gezonde leefstijl te bundelen, te verbreden en te versterken. Hierbij werken zowel publieke als private partijen nauw samen. Om de JOGG-aanpak te realiseren wordt er samengewerkt met de basisscholen, sportclubs, buurtcoaches, ouders/verzorger, huisartsen, paramedici, jeugdgezondheidszorg, welzijnsinstellingen en bedrijven om meer jeugdigen hiermee te bereiken.

Programma voor deze middag
15.00 uur Inloop
15.30 uur Start programma en toelichting door L. de Pee
15.40 uur Korte presentatie JOGG door N. Warmenhoven
16.00 uur Start brainstormsessies in 3 workshops:
1- Eten en (water) drinken 2- Bewegen 3- Ketensamenwerking
17.30 uur Kort woord door wethouder A. Mol
17.35 uur Terugkoppeling workshops plus broodje
18.15 uur Afsluiting


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.