Baggerwerkzaamheden in de Keen in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Eind vorig jaar is in de gemeente Strijen een start gemaakt met baggerwerkzaamheden.De activiteiten op het industrieterrein zijn inmiddels afgerond. Het baggeren in de Keen wordt volgende week hervat.

De sloten en singels worden eens in de zes jaar uitgebaggerd om de juiste diepte en breedte te houden. Dit bevordert de doorstroming en zorgt voor een goede waterkwaliteit voor planten en dieren. Een klein deel van de bagger wordt afgevoerd. Het merendeel van de baggerspecie wordt op de kant verspreid. Voordeel daarbij is dat er geen zwaar materieel door de wijk hoeft. Minder transport betekent tevens minder kosten.

De verwachting is dat de werkzaamheden half maart zijn afgerond. Voor meer informatie, vragen of klachten over de uitvoering van de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de heer J. van Herpen van de Gemeente Strijen via telefoonnummer  14 078.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.