ZBVH kan niet winnen van Flakkee.

Zuid-Beijerland – In de thuiswedstrijd tegen MSV&AV Flakkee uit Middelharnis moest ZBVH in extremis genoegen nemen met een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Teleurstellend omdat de Zuid-Beijerlanders tot de 85e minuut met een 2-0 voorsprong op weg leken naar een overwinning.

De Zuid-Beijerlandse Combinex-formatie van trainersduo Borremans/Rollof begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. In twee dinsdagavond oefenwedstrijden werden namelijk knappe overwinningen geboekt op het hoger aangeslagen Rijsoord o23 (1-2) en koploper in de zondag 3e klasse Slikkerveer (2-3). Maar competitie of vriendschappelijk maakt toch wel enig verschil bleek deze middag. ZBVH probeerde aanvankelijk het vertrouwde spel te spelen dat zich kenmerkt door zorgvuldige opbouw van achteruit, maar de Flakkeese tegenstander strooide zand in de raderen door vroeg en fanatiek druk zetten. Door de beperkte ruimte had de Borremans-brigade grote moeite er voetballend uit te komen. Bovendien kan het Hercules-veld de vergelijking met een knollentuin moeiteloos doorstaan wat het door Borremans verordonneerde combinatiespel ook nog eens extra moeilijk maakt. Hierdoor was er aan de lopende band balverlies, overigens een euvel waar ook Flakkee zich schuldig aan maakte. Het rommelige beeld van de wedstrijd zorgde ervoor dat er in de eerste helft nauwelijks vermeldenswaardig werk was voor de beide doelmannen. De 0-0 stand bij rust was dan ook niet bijzonder.

De tweede helft kwam er wat meer lijn in het spel bij met name ZBVH en dat resulteerde al na 10 minuten in de voorsprong voor de Zuid-Beijerlanders. Een vrije schop van Jimmy Andeweg werd door aanvoerder Ferdinand Cats met het hoofd verlengd en door kilometervreter Floris van der Weijden op fraaie wijze met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Hierna volgde de beste periode van de Borremans-formatie, misschien doordat er wat meer ruimte ontstond op het veld, hoewel Flakkee zich nog lang niet gewonnen gaf. In de 70e minuut leek de wedstrijd te worden beslist toen Jimmy Andeweg in het Flakkee-strafschopgebied onreglementair werd afgestopt en dat een penalty opleverde voor Hercules. Dit buitenkansje werd door Robin Konijnendijk op overtuigende wijze verzilverd. 2-0. Tot de 85e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht voor ZBVH, de defensie stond als een huis en had tot op dat moment eigenlijk geen echte kansen weggegeven. Toch was een enorm misverstand in de Hercules-verdediging oorzaak van de, eigenlijk door niemand meer verwachtte, wederopstanding van Flakkee. Een Flakkee-speler ontfutselde de bal bij een ZBVH-verdediger en klopte keeper Jordi Verkerk, met de 2-1 aansluitingstreffer tot gevolg. Flakkee rook bloed en had plotsklaps de wedstrijd volledig in handen en men pompte elke bal linea recta het Hercules strafschopgebied in. In de tweede helft, voor de aansluitingstreffer, was ZBVH door wat wissels  en positiewisselingen omgeschakeld van 4-3-3 naar 4-4-2, een switch die eigenlijk niet onlogisch was. Het effect van de omzettingen werd echter teniet gedaan door een rode kaart, 2x geel, voor ZBVH-middenvelder Jasper Nootenboom. Omdat er vrijwel geen druk meer kon worden gegeven op de Flakkeese verdediging kreeg men daar alle tijd om de lange bal te hanteren. In de 90e minuut viel de bijna onvermijdelijke 2-2 gelijkmaker bij een scrimmage voor het doel van Jordi Verkerk, die kansloos was bij de inzet van dichtbij. In de extra tijd had ook zomaar de 2-3 kunnen vallen maar dat bleef Hercules gelukkig bespaard. Vermeldenswaardig is nog het debuut in het ZBVH-keurkorps van de 17-jarige talentvolle spits Jelle Stubenitsky. ZBVH blijft ondanks dit teleurstellende resultaat “Best of the Rest” op de vijfde plaats van de ranglijst met een ondertussen vrijwel onoverbrugbare achterstand op de plaatsen die er toe doen.

ZBVH; Verkerk– De Jong, Cats, Bakker, Jongenotter– Notenboom, van der Weijden, Buitendijk (Breure)– Jimmy Andeweg (Burger), Arjan Andeweg (Stubenitsky), Konijnendijk.