Heeft u een hond? Doe dan mee aan Waaks in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HEINENOORD –  Hondenbezitters zijn vaak op straat en kennen daardoor hun buurt goed. Daarom vragen wij u als hondenbezitter in de gemeente Heinenoord om ogen en oren voor de politie te zijn door verdachte en ongewone situaties (telefonisch) te melden.

Als hondenbezitter hoort u bij een bijzondere groep inwoners. U laat elke dag de hond uit bij u in de wijk. U loopt meestal vaste rondjes en omdat u zo vertrouwd bent met uw eigen omgeving, vallen afwijkende situaties u snel op. Denk aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat.

Hoe werkt Waaks?

Bij het project Waaks! vragen politie en gemeente hondenbezitters om samen te zorgen voor meer veiligheid. Als hondeneigenaar let u extra goed op tijdens het uitlaatrondje in uw buurt. Om verdacht gedrag en verdachte situaties te leren herkennen, bieden Gemeente Binnenmaas en Politie Hoeksche Waard een voorlichtingsavond met een clinic ‘signaleren en observeren’ aan, en wel op 9 maart aanstaande.

Clinic ‘signaleren en observeren’

Tijdens de clinic geeft de politie meer uitleg over het project. U wordt meegenomen in de geheimen van het signaleren, opsporen en herkennen van verdachte situaties. Daarnaast zal een hondengeleider u uitleg geven hoe u signalen van uw hond kunt herkennen.

Tijden deze avond is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Meedoen is vrijwillig.

Data Heinenoord:

* donderdag 9 maart 19:30 uur tot 21:00 uur in Sporthal De Tienvoet, Heinenoord

Programma bestaat uit:

  • Opening
  • Blik op lokale criminaliteitscijfers
  • Hoe herken ik een verdachte situatie?
  • Wat zegt het gedrag van mijn hond?   (presentatie hondengeleider)
  • Hoe maak ik een juiste melding
  • Vragen

Na afloop is er voor iedere deelnemer een leuke gadget in de vorm van een halsband met politieopdruk. 

Geen hondenbezitter en toch in actie tegen criminaliteit

Waaks! is voor hondenbezitters. Wilt u graag ook in actie komen tegen criminaliteit!? Kijk dan eens op onze pagina www.woneninheinenoord.nl en neem ook eens een kijkje op www.geefinbrekersgeenkans.nl. Of meld u aan als deelnemer bij een van de Whatsapp-groepen in uw buurt. Ga hiervoor naar www.woneninheinenoord.nl/wabp-groepen.

Samen kunnen we de strijd aan tegen criminaliteit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.