Zinkweg onderuit bij Flakkee.

Zinkwegse Boys vergat vandaag uit tegen Flakkee te doen waar ze gewoonlijk goed in zijn en dat is voetballen. In plaats van het gebruikelijke combinatiespel op het middenveld werd er, nadat Flakkee uit hun eerste counter op 1-0 kwam, veel te veel de lange bal gespeeld. Dit was voor de tegenstander, die vandaag pas voor het eerst dit seizoen in zijn sterkste opstelling kon aantreden, goed te verdedigen. Het was allemaal net niet en zelfs een strafschop welke de gelijkmaker op kon leveren werd op de paal geschoten.

ZWB startte de wedstrijd met een optisch overwicht en kreeg de eerste kansen. Deze werden echter niet benut. Flakkee wist zijn eerste kans in de 11e minuut wel direct tot doelpunt te promoveren. Via een snelle combinatie werd de diep doorgeschoven Zinkwegse verdediging omzeild en de spits rondde strak af, 1-0. Twee minuten later was het al weer gelijk toen Koen van der Ende over links doorbrak. Zijn inzet werd gekeerd maar William Benard schoot de terugspringende bal met een mooie omhaal binnen, 1-1. Hierna gingen de Boys te gehaast op zoek naar een 2e treffer. Er werd te vaak de lange bal gehanteerd en dit was een kolfje naar de hand voor counterploeg Flakkee. Na wat halve kansen voor Zinkwegse Boys was er in de 24e minuut ineens wederom een open counterkans voor de thuisploeg. Na balverlies bij ZWB werd razendsnel de spits gelanceerd en het was Zinkwegkeeper Stephan van Ruiven die 1 op 1 de inzet wist te keren. Hierna weer wat mogelijkheden voor de Boys maar Kevin Brasser, Koen van der Ende en Mees Lebbink schoten naast of over. Op slag van rust wist Flakkee uit zijn 3e geslaagde counter wel zijn 2e goal te scoren. De doorgebroken spits rondde bekwaam af waardoor de ruststand 2-1 was.

Na de thee was er een fase van 10 minuten waarin ZWB kans op kans kreeg op de gelijkmaker. Uit corners werd de bal meerdere keren miraculeus van de doellijn gehaald en Mike Fiere poeierde op de lat. Een treffer viel er niet en het was Flakkee dat in de fase hierna een aantal keren gevaarlijk counterde. Stephan van Ruiven redde echter een paar keer knap. Na zo’n Flakkeese counter in de 60e minuut kopte een spits van de thuisploeg in de rebound in kansrijke positie over de goal. In de 78e minuut werd Koen van der Ende na een actie gevloerd in de 16 meter en de bal ging op de stip. Hij nam de strafschop zelf maar schoot keihard op de paal. Met opportunistisch spel probeerde de koploper hierna alsnog de gelijkmaker te forceren maar typerend voor vandaag was dat zelfs inzetten van vlak voor de doellijn er nog niet in gingen waardoor de Boys, na 17 ongeslagen wedstrijden op rij, nu voor de 2e week op rij een nederlaag moesten slikken.