NSVV heeft serieuze degradatiezorgen na verlies tegen DCV

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

NUMANSDORP – In november werd de heenwedstrijd tegen DCV in Krimpen a/d IJssel gespeeld. Als we toen naar de ranglijst keken, stond DCV bijna onderaan en draaide NSVV trots in het linkerrijtje mee. Maar dat is wel sneeuw van gisteren. Nu het op de beslissingen aan komt, zien we, dat de situatie precies andersom is. DCV is een trotse middenmoter en strijdt voor een plaats in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. NSVV moet juist nu voor degradatie vrezen; als de nacompetitie gehaald wordt, is dat inmiddels het hoogst bereikbare.

NSVV begon voorzichtig; immers een snelle tegengoal zou voor het zelfvertrouwen funest zijn. Het gevolg hiervan is, dat er zich weinig grote kansen voor beide doelen voordeden. De keepers hadden vooralsnog een rustige middag. Pas aan het einde van het eerste deel begonnen er wat echte mogelijkheden te ontstaan. Na 35 minuten trok DCV-er Tim Bestebroer de bal vanaf de rechterkant goed voor en gelukkig voor NSVV kreeg Guido van Oijen de bal niet goed op zijn pantoffel, waardoor NSVV aan een achterstand ontsnapte.

Kort hierop werd Kelvin van der Giesen vrij gespeeld, maar zijn schot stuitte op de vuisten van doelman Bobby Janssen. Even later werd Kelvin van der Giesen wederom in goede scoringspositie gebracht, maar hij kwam nu wat ongunstiger uit en daardoor kon de Krimpense keeper de bal pareren. Tussen deze twee acties door was Alex van Veen de ruimte in gestuurd, maar hij stuitte op Melvin Kruijthof.

Na de pauze probeerde de thuisclub direct de wedstrijd in handen te nemen en kreeg een paar kleine kansjes. Maar juist in deze fase sloeg DCV toe. Eerst schoot Johan van Wageningen de bal net over de kruising, maar bij de volgende aanval was het raak. Alex van Veen werd vanaf de linkerflank goed aangespeeld en alleen voor de keeper liet hij Melvin Kruijthof met een schuiver in de verste hoek kansloos; 0 – 1.

NSVV was nog niet verslagen. Zo schoot Hatim Oucherif de bal over na een splijtende pass van Leonard Bruynzeel en twee minuten later werd Mitchel Louwerens vanuit het middenveld gelanceerd en schuin voor doel waagde hij een schotpoging, maar de Krimpense keeper kon de bal keren.

Je kreeg nu het wedstrijdbeeld, waarin NSVV met de moed der wanhoop aanviel in de hoop, dat de bal een keer goed zou vallen. Dit bood DCV de mogelijkheid om vanuit de leunstoel te voetballen. Immers zij konden rustig afwachten en als zij de bal hadden konden zij van hartenlust counteren. Dat leverde voor NSVV kleine kansjes op; zo ging de bal voorlangs van Hatim Oucherif na een fraaie steekpass van Leonard Bruynzeel, een schot van Mitchel Louwerens, dat over ging en een schot van dezelfde speler, dat door de Krimpense verdediging gekraakt werd. Grote kansen waren er bij de gasten voor Guido van Oijen, die in de rebound een goede kans had en Fievel Meijer lobde de bal vanuit vrije positie bovenop de lat.

Uiteindelijk werd een van de mogelijkheden door DCV benut. Nadat Yoeron van der Ree nog een inzet van de doellijn gekopt had, viel in de 88e minuut de beslissing. Nu werd Guido van Oijen voor het Numansdorpse doel vrij gespeeld en hij liet dat buitenkansje niet glippen en schoof de bal in het net;
0 – 2.

Het was duidelijk, dat de gifbeker voor NSVV nog niet leeg is. Er resten nog twee wedstrijden om het tij te keren. De laatste wedstrijd tegen titelkandidaat Nieuwenhoorn, maar eerst volgende week thuis tegen het Zwijndrechtse Pelikaan. Vooralsnog geen eenvoudige opgaven. De wedstrijd van onze komende tegenstander is vandaag gestaakt en Papendrecht leidde met 3 – 1. En met de wetenschap dat Papendrecht volgende week Alblasserdam treft, kunnen we alleen maar hopen, dat het tij voor NSVV in de slotfase keert.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen, Yoeron van der Ree, Roderick Bekker (77e Levi Vugts), Arjan van Gurp, Boyd van Andel, Mitchel Louwerens, Leonard Bruynzeel, Kelvin van der Giesen, Jeroen Voshart, Sjoerd Hofstede (46e Hatim Oucherif)

Ruststand:          0 – 0
Eindstand:          0 – 2

Scoreverloop:
49e min.          0 – 1          Alex van Veen
88e min.          0 – 2         Guido van Oijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.