Video: Politie #PRO247 Aanrijding met letsel aan de Groene Kruisweg Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Gordels, een veiligheidsmaatregel die zwaarletsel kan voorkomen of uw leven kan redden. Kijk mee met de collega’s in de Hoeksche Waard bij een melding van een aanrijding in Numansdorp. Bij een van de betrokkene is heel duidelijk te zien dat zij haar gordel om heeft gehad. Wat in haar geval gezien de klap, zwaarletsel heeft voorkomen. Ons advies zal u waarschijnlijk al aanvoelen komen: “ Draag altijd uw gordel!”

Daarnaast controleren wij nagenoeg altijd het alcoholgebruik van de betrokkenen. Een welbekend slogan wat wij horen tijdens onze opleiding is ‘Botsen is blazen.” In de video is dit aan de orde, omdat het nog niet duidelijk is wat het letsel is van de betrokkene. Naderhand kan er door de Officier van Justitie worden besloten om als nog een van de partijen een proces-verbaal geven, voor bijvoorbeeld het niet verlenen van voorrang.

De verkeersselecteur is iemand die gespecialiseerd is in verkeer en ter plaatse komt om het incident te beoordelen en daarbij de collega’s ter plaatse te ondersteunen. Hij beoordeelt onder andere of er een technisch onderzoek moet worden gedaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.