Feestelijke opening Zwemvoorziening bij de Oude Tol in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland –  Eind 2016 stemde de gemeenteraad van Oud-Beijerland in met de aanleg van een zwemvoorziening bij de Oude Tol. In maart 2017 zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de zwembaai bij de Oude Tol gestart. Inmiddels zijn de werkzaamheden zo goed als afgerond en kunnen de zwembaai, de ligweide en het zandstrand bijna in gebruik worden genomen. Een gedenkwaardig moment dat niet ongemerkt voorbij mag gaan. Daarom organiseert gemeente Oud-Beijerland, samen met paviljoen De Oude Tol, op zaterdag 3 juni 2017 een feestelijke, officiële opening. Iedereen is van harte welkom!

Gezamenlijke duik: 12.00 uur

Voor wethouder Van Waveren stond de wijze waarop de zwembaai geopend moest worden al enige tijd als een paal boven water. “Met een duik natuurlijk. En niet alleen, maar met inwoners van Oud-Beijerland en daarbuiten. De zwembaai, de ligweide en het strand komen tegemoet aan de wens die al zolang leeft in ons dorp. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend de zwembaai met hen te openen.”

Ontdek & Snack

Klokslag 12.00 uur. Dat is het moment waarop ‘de duik van het jaar’ plaatsvindt. Van Waveren: “Ik roep iedereen op om met mij mee te springen of te duiken: jong en oud. Om de duik extra leuk en zichtbaar te maken, is er vanaf 11.00 uur een leuke gadget af te halen. Na afloop is er voor iedereen die om 12.00 uur ‘een nat pak haalde’, een gratis broodje kroket of frikandel om op te warmen. We gaan dus met zijn allen ontdekken en snacken.”

Inwoners kunnen op de hoogte blijven via het evenement op Facebook: Ontdek & Snack: opening nieuwe zwemvoorziening Oude Tol.

Zwembaai

De zwembaai ligt tussen paviljoen De Oude Tol en de Bonhoefferstraat. Een aarden wal schermt de zwemgelegenheid af van de woningen aan deze straat. In de baai blijven de getijden zichtbaar. Bij hoog water is het ‘zwemgedeelte’ ongeveer 40 bij 40 meter. Daarnaast heeft het gebied een zandstrand en een ligweide gekregen. GKB Realisatie BV te Barendrecht heeft de zwembaai ontworpen en gerealiseerd.

Ballenlijn
Aan de rand van de zwembaai ligt een ballenlijn. Zwemmen buiten de ballenlijn blijft levensgevaarlijk vanwege de korte afstand tot passerend scheepvaartverkeer, gevaarlijke stroming en hoge stroomsnelheden, en de onverwachte diepteverschillen in de bodem. 

Een informatiebord ter plaatse informeert bezoekers over het gebruik van de zwembaai. 

Samenvatting van het programma

  • Tussen 11.00 en 12.00 uur: ophalen gadget (op=op) en klaarmaken duik.
  • Klokslag 12.00 uur: openen zwembaai door een gezamenlijke duik in het water.
  • Tot 13.00 uur: afhalen gratis broodje kroket of frikandel op vertoon van ‘een nat pak’ en de coupon.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren