Nieuwe tentoonstelling Catja Nijboer in Dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

‘s-Gravendeel – In Dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel is in de expositieruimte op de begane grond een nieuwe expositie te zien met werk van Catja Nijboer. De ‘s-Gravendeelse kunstenares toont in haar eigen woonplaats zo’n 30 schilderijen aan het publiek. Het is een gevarieerde expositie geworden met o.a. afbeeldingen van bloemen, poezen en andere dieren, maar b.v. ook zeegezichten, en landschappen.

Catja Nijboer is voor de kunstliefhebbers in haar woonplaats en ook in de rest van de regio allang geen onbekende meer. Zij exposeert inmiddels al zo’n vijfentwintig jaar in de Hoeksche Waard en soms ook ver daar buiten. Het is haar vierde expositie in het Dienstencentrum. Catja vertelt over haar werk: ‘In 1975 ben ik begonnen met een cursus tekenen en schilderen. In deze cursus werden verschillende technieken behandeld zoals: houtskool, oost-indische inkt, aquarel en olieverf. Omdat olieverf mij op dat moment het meeste aansprak, ben ik daar een paar jaar mee verder gegaan. Na jaren gestopt te zijn heb ik de draad in 1990 weer opgepakt en mij toegelegd op het aquarelleren en heb ik ook een paar jaar aquarel-lessen gevolgd. Hierna ben ik overgestapt naar het schilderen in acrylverf en olieverf op waterbasis. Om deze techniek in de vingers te krijgen heb ik bij verschillende kunstenaars cursussen gevolgd o.a. bij Arhur Bernard en Bob Tomanovic. Arthur Bernard liet mij kennis maken met de techniek van abstract schilderen met acrylverf, laag over laag, vaak wel met figuratieve inhoud. Bij Bob Tomanovic leerde ik de nat-in-nat techniek met Artisan olieverf op waterbasis’.

Veel les van bekende kunstenaars

Vanaf 1998 tot 2008 is Catja lid geweest van de Hoekse Waardse Teken en Schilderkring. ‘Hier werden we steeds voor een periode van een of twee jaar begeleid door kunstenaars zoals o.a Jos Gielen en John Dalessi. Ik volgde enkele jaren lessen aan de Vrije Academie in Rotterdam en workshops bij verschillende kunstenaars, o.a. bij Kees van Aalst, Loes Ham, Rolina van Vliet en Pien Heppener. Op wisselende locaties schilderde ik ook buiten bij verschillende kunstenaars o.a. Franscz Witte, Jan Velthuis en Ruud Lowenthal in Friesland, Limburg en in de Ardennen’, aldus Catja. Zij heeft regelmatig geëxposeerd op verschillende locaties in de Hoekse Waard en verder in Vlissingen, Burgh Haamstede, Wassenaar, Rotterdam, Ridderkerk, Dordrecht en Blomberg (Groepsexposite in Duitsland). De expositie van Catja is nog t/m 30 augustus 2017 te zien in de hal en wandelgangen van het Dienstencentrum ’t Weegje. De toegang is uiteraard gratis. Bezichtiging is mogelijk tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren