Oud Beijerlands jong talent speelt in thrillerachtige locatievoorstelling, Babel in het Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

ROTTERDAM – Van 8 tot en met 25 juni sluit  Hofplein Rotterdam het seizoen af met de thrillerachtige locatievoorstelling, Babel. Theatermakers Sanne Verkaaik en Thomas Bijsterbosch lieten zich samen met de Brit Schoffelmeer(15) uit Oud Beijerland en haar medespelers van Jeugdtheater Hofplein inspireren door de Britse graffiti kunstenaar Banksy.

Thrillerachtige locatievoorstelling

Vanuit de ontvangstlocatie, het Hofpleintheater, nemen de spelers het publiek mee richting ZOHO waar de voorstelling start. Tenslotte verplaatst Babel zich naar het dak van het oude Station Hofplein. Met de stad als zinderend decor, ontvouwt daar zich het verhaal over een groep jongeren die zichzelf gijzelt. Dit begint als een ludieke actie, maar na de verspreiding van gijzelingsvideo’s wordt het steeds spannender. Vooral als uiteindelijk het hele land op zijn kop staat!                                                                                                                        

Creatief actievoeren

Voorafgaand aan de voorstelling is een expositie in ZOHO. Hier kan het publiek kennismaken met het werk van Britse graffiti kunstenaar Banksy en is het werkproces dat vooraf gegaan is aan de voorstelling in kaart gebracht. De jonge acteurs hebben zich namelijk aan de hand van vooronderzoek verdiept in creatief actievoeren. “Het gaat daarbij om je eigen weg zoeken. Je creativiteit ontwikkelen en inzetten om daarmee invloed uit te oefenen én die in alle lagen van de samenleving te laten doordringen.” – aldus theatermaker Sanne Verkaaik.

Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie: www.hofpleintheater.nl 

Seizoen 2017 – 2018

Jeugdtheater Hofplein start vanaf september weer met nieuwe lessen. De inschrijving hiervoor is al geopend en iedereen die zijn aanmelding voltooid vóór maandag 25 juni kan nog meedoen aan het Theater Bootcamp op zaterdag 1 of zondag 2 juli. Samen met een vriendje of vriendinnetje volgen de jonge talenten een actieve theaterworkshop en krijgen zij een voorproefje op alle leuke dingen die Hofplein te bieden heeft.

 

Extra informatie:  

Speeldata

  • Donderdag         8 juni   19.30
  • Donderdag         15 juni 19.30
  • Vrijdag              16 juni 19.30
  • Zaterdag           17 juni 14.30 en  19.30
  • Zondag             18 juni 14.30
  • Zaterdag           24 juni 14.30 en 19.30
  • Zondag             25 juni 14.30

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.