Rotonde Energieweg in Numansdorp krijgt facelift

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

NUMANSDORP – De rotonde aan de Energieweg in Numansdorp krijgt een facelift. De bedrijventerreinen Middelsluis-Noord en Middelsluis-Zuid krijgen hiermee een hedendaagse entree met uitstraling. Ook maakt deze rotonde deel uit van de reguliere toegang tot Numansdorp.

De rotonde is de enige toegang voor vrachtwagens voor het bedrijventerrein Middelsluis-Noord, maar ook de belangrijkste toegang tot bedrijventerrein Middelsluis-Zuid. De rotonde is echter te klein waardoor aan vrachtwagens schade kan ontstaan. Daarnaast laat de uitstraling en mate van onderhoud te wensen over. Dit blijkt uit terugkerende gesprekken met ondernemers en bedrijven. 

Het college deelt ook de mening dat het tijd is voor een kwaliteitsimpuls. “Wij hebben het waterschap Hollandse Delta (eigenaar van de rotonde) daarvan kunnen overtuigen”, aldus wethouder economie  Pieter Paans. “Ik ben erg blij en trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Wij zijn bereid om te investeren en faciliteren op deze wijze een beter ondernemersklimaat en het waterschap is bereid om kosten voor toekomstig onderhoud naar voren te halen.”

Vanuit de Vitaliseringsagenda komt geld beschikbaar om het bedrijventerrein op te knappen. Het aanpakken van de rotonde is daar een onderdeel van. De werkzaamheden starten begin vierde kwartaal 2017.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.