Documentaire Vliegend Voedsel

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rotterdam – Op 21 juni vindt in LantarenVenster Rotterdam een voorvertoning plaats van de documentaire Vliegend Voedsel, waarin documentairemaker Henk Dokter een jaar lang de wilde gans in de Nederlandse natuur vastlegde. In deze documentaire, die later dit jaar op televisie bij NPO2 wordt uitzonden, wordt het leven van de gans belicht, van broedgedrag tot consumptie door de mens. De voorvertoning wordt georganiseerd door Hollands Wild.

Grote belangstelling
De landelijke première van Vliegend Voedsel vond op 7 maart 2017 plaats in Utrecht. Mede-eigenaar Dirk-Jan Polak van Hollands Wild: “Door de grote belangstelling in Utrecht hebben we besloten om ook in LantarenVenster in Rotterdam een voorvertoning te presenteren. Na afloop vindt een debat plaats over de inhoud van Vliegend Voedsel en kan van ganzengerechtjes worden geproefd”, aldus Polak.
De ganzengerechtjes komen uit de keuken van Hollands Wild, dat tevens een adviesrol speelde bij de totstandkoming van de documentaire.

Over Vliegend Voedsel
Documentairemaker Henk Dokter neemt de kijker mee in zijn ontdekkingstocht naar de wilde gans, waarin hij de huidige situatie rondom wilde ganzen in Nederland schetst. Hij laat zien waar ganzen broeden, hoe ze hun kuikens beschermen, wat ze eten en wat ze achterlaten. Hij geeft een beeld van de in de media veelbesproken schade die wilde ganzen aanrichten aan de natuur en laat jagers, poeliers, restaurants en consumenten aan het woord.
Polak: “Wilde gans van Nederlandse bodem is ‘vergeten wild’. Vroeger aten we gans, nu nauwelijks nog. In Vliegend Voedsel wordt in beeld gebracht hoe dit mooie en gezonde natuurvlees het beste kan worden benut en hoe de consument op het eten van ganzenvlees reageert.”
Vliegend Voedsel wordt in de loop van 2017 uitgezonden op NPO2 door 2DOC.

Programma 21 juni
19.00 uur                  ontvangst in de foyer met koffie /thee
19.30 – 20.50 uur    zaalprogramma
20.50 uur                  meet & greet met jager en kok en ganzenproeverij in de foyer
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam.

Kaarten
Kaarten kosten € 9,50 inclusief koffie/thee en een proeverij van ganzengerechtjes en zijn verkrijgbaar bij LantarenVenster (online en aan de kassa).
Bij de Rotterdamse vestigingen van biologische supermarkt Ekoplaza (Nieuwe Binnenweg en Lusthofstraat) zijn kaarten met korting verkrijgbaar.

 

Over Hollands Wild
Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en brengt lekkere, gezonde en duurzame producten uit de Hollandse natuur op de markt. Hollands Wild werkt met betrokken natuurliefhebbers en jagers die de rente van onze natuurlijke rijkdommen oogsten. Deze natuurlijke oogst wordt door Hollands Wild verwerkt tot smakelijke en toegankelijke producten voor de horeca, vers-speciaalzaak en winkels als Ekoplaza en de Landwinkels.
Als experts op het gebied van de wilde gans hebben eigenaren Dirk-Jan Polak en Jo Kloet van Hollands Wild Henk Dokter geadviseerd tijdens de productie van de documentaire Vliegend Voedsel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.