Dorp naar de grote stad

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Maandag 19 juni was de officiële aftrap van het project ‘Dorp naar de grote stad’ in ‘s-Gravendeel. Het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard organiseerde in samenwerking met het Wegschap Tunnel Dordtse Kil, Politie Zuid Holland Zuid, Connexxion, NS Reizigers,  en Halt deze voorlichting.

Elk jaar worden de basisscholen in ’s-Gravendeel benadert om met groep 8 deel te nemen aan het project om de kinderen voor te bereiden op de Middelbare school. De Schelf en de Bouwsteen hebben beide een les gehad in jongerencentrum Orion gevolgd door een ochtend in sporthal De Schenkel en middag op de school zelf.

Na een verkeerstest en fietscontrole in jongerencentrum Orion zijn de leerlingen op de fiets naar de Kiltunnel gegaan om daar de roltrap te oefenen. Bij terugkomst stonden de heren van de NS klaar om voorlichting te geven over het reizen met de trein. De tweede dag bestond uit een les in zelfverdediging en een kijkje in de Connexxion bus. In de middag kregen de leerlingen voorlichting op school over groepsdruk van Bureau Halt en Social Media van wijkagent M. van Vorst en het jongerenwerk.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Welzijn Hoeksche Waard via 088-7308967.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.