Boa’s aan de slag in Korendijk

304

KORENDIJK – Afgelopen week hebben de burgemeester van de gemeente Korendijk, de heer S. Stoop en de directeur van de RAD Hoeksche Waard, de heer M. Huisman, het Samenwerkingsconvenant Handhaving in de openbare ruimte Gemeente Korendijk ondertekend.

Met de ondertekening van het convenant zijn de gemeente Korendijk en de RAD Hoeksche Waard een samenwerking aangegaan voor toezicht en handhaving in de openbare ruimte door Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in Korendijk.

De BOA’s

De BOA’s van de RAD Hoeksche Waard zijn geen onbekenden voor de gemeente Korendijk. De BOA’s controleren in Korendijk al op de Afvalstoffenverordening namens de RAD Hoeksche Waard. Deze BOA’s gaan ook controleren op de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Korendijk. 

In totaal zijn de BOA’s 16 uur per week in Korendijk op wisselende tijden en dagen. Zij controleren op het opruimen van hondenpoep en de regels voor het loslaten lopen van de hond. Naast de hondenpoepproblematiek zijn de BOA’s ook bevoegd om andere wettelijke regels op het terrein van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Korendijk te handhaven. Dit zijn bijvoorbeeld het opruimen van paardenpoep, het stallen van voertuigen op de openbare weg en evenementen.

Met andere woorden een stukje wijktoezicht. De BOA’s geven waarschuwingen en schrijven boetes uit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.