Gemeente Info Korendijk week 29

Redactie Hoeksch Nieuws
9 Min Read

Korendijk – De gemeente info van de gemeente Korendijk van week 29.

Bekendmakingen

Vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

De toetsing van bouwplannen aan redelijke eisen van welstand is openbaar en vindt voor onze gemeente plaats in de even weken op de dinsdagmorgen om 9.30 uur, in het gemeentehuis van Korendijk. Belanghebbenden en/of geïnteresseerden worden op verzoek in de gelegenheid gesteld om bij de zitting aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening.

Besluiten

De onderstaande besluiten zijn genomen na een zorgvuldige afweging van alle belangen. Toch kan het zijn dat u tegen één van deze besluiten bezwaar heeft. U kunt binnen zes weken nadat de beschikking is verzonden of uitgereikt bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad (degene die het besluit heeft genomen). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: naam en adres van indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

 

Het indienen van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt opgeschort. Om dat te bereiken kan naast een bezwaarschrift ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam (locatie Dordrecht), Administratie Team B (Overig bestuursrecht en voorlopige voorzieningen), Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. 

Drank- en horecawet (burgemeester)

Ontheffing

  • voor het schenken van zwak alcoholische dranken tijdens de boerenmarkt op 30 september 2017 in Piershil (verzonden 17-07-2017)

Algemene Plaatselijke Verordening

Vergunning

  • ter gelegenheid van het 12½ jarig bestaan van kapsalon Gotcha in Zuid-Beijerland wordt er een receptie gehouden voor genodigden. Ter hoogte van de trappen van het winkelcentrum in Zuid-Beijerland wordt een partytent en een springkussen geplaatst (verzonden 17-07-2017)
  • voor het organiseren van een boerenmarkt op 30 september 2017 ter hoogte van Kade 26, 3265 AA Piershil (verzonden 17-07-2017)

Vergunning (het college)

  • voor een huis-aan-huis collecte in een vrije periode op het collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Betreft periode van 26 augustus 2017 t/m 2 september 2017 t.b.v. Amref Flying Doctors deze organisatie beschikt over een CBF keurmerk (verzonden
    17-07-2017)

Ontheffing (het college)

  • geluid voor diverse muziekavonden op 17 september 2017 van 16:00 uur tot 20:00 uur, 14 oktober 2017, 18 november 2017 en 23 december 2017 van 21:00 uur tot 00:30 uur in Café Rimpels aan de Schenkeldijk 2, 3284 LN Zuid-Beijerland (verzonden 17-07-2017)

 

PUBLICATIE (HUIS)NUMMERBESLUIT

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 3, lid 2, van de Verordening naamgeving en nummering (adressen) hebben besloten:

Tot intrekking van de nummeraanduiding:

  • Achterstraat 29 in Nieuw-Beijerland (bovenwoning)
  • Kerkstraat 37 en 39 in Nieuw-Beijerland (bovenwoning en hoekwoning)

Tot vaststelling van de nummeraanduiding:

  • Achterstraat 25A in Nieuw-Beijerland (opslagruimte)
  • Kerkstraat 35 in Nieuw-Beijerland (winkelruimte)
  • Kerkstraat 37A, 37B, 37C, 37D en 37E in Nieuw-Beijerland (appartementen)

Datum besluit: 13-07-2017

Datum bekendmaking: 19-07-2017

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Deze 6 weken gaan in, één dag na bekendmaking van dit besluit. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Voorstraat 31, 3265 BT Piershil. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Benny Weeda van de afdeling Dienstverlening, via telefoonnummer 088 – 6471762 of per e-mail [email protected].

Regels afdekken losse lading

Met regelmaat worden er aardappels, uien, bieten en graan aangetroffen langs de rotondes in de gemeente Korendijk. Afvallende lading kan gevaar of hinder veroorzaken voor weggebruikers. Denk maar eens aan een aardappel op de autoruit van een passerende auto of een fietser die een ui tussen de wielen krijgt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Vervoer van lading over de openbare weg moet op een veilige manier gebeuren. Voor alle voertuigen, zowel personenauto’s, vrachtwagens, trekkers en aanhangwagens is het verplicht om losse lading, die niet op of aan het voertuig kan worden bevestigd, deugdelijk af te dekken indien gevaar of hinder ontstaat of kan ontstaan als gevolg van afvallende of wegwaaiende lading. Deze verplichting is opgenomen in artikel 5.18.6 lid 2 van de Regeling voertuigen. Denk hierbij ook aan grond, zand  en groenafval.

Zodra de politie constateert dat de losse lading niet deugdelijk is afgedekt, loopt u het risico om bekeurd te worden.

Het verliezen van losse lading moet tot een minimum worden beperkt. Dit is in het belang van de verkeersveiligheid van ons allemaal. Afdeksystemen en beheerst laden dragen hier toe bij.

SAMEN STERK OP BURENDAG: project   DRAAG UW STEENTJE BIJ

Aan de inwoners van de Hoeksche Waard die een burendag organiseren,

In veel straten en buurten wordt burendag georganiseerd, een gezellige activiteit op of rondom zaterdag

23 september. Zo ook in uw straat/wijk hebben wij gehoord.

Welzijn Hoeksche Waard heeft voor deze dag een idee uitgewerkt om deze dag een extra stimulans te geven. Het project heet ‘Draag uw steentje bij’ en gaat erom dat mensen uit de wijk/straat (hulp)vragen kunnen stellen, maar ook een aanbod kunnen doen om iets voor hun straat/wijk te betekenen. We zijn nog op zoek naar straten/wijken en/of organisaties die het leuk vinden om hieraan mee te doen.

Het project gaat uit van de kracht van de mensen uit de buurt. De één heeft zin om te tuinieren, de ander heeft een tuintje dat snel een opknapbeurt nodig heeft. De één kan makkelijk wat extra koken en de ander kan hulp gebruiken bij het ophangen van een schilderij. De buurt kan elkaar helpen en daarover gaat dit project op burendag. Bewoners kunnen hun vraag en aanbod indienen op burendag. Daarna wordt er gekeken wie deze vraag kan oppakken. Andersom kan ook: iemand biedt aan wat hij kan doen en een ander gaat daarop in.

We hebben dit idee uitgewerkt in een spelvorm. Het is een compleet pakket wat zo op een burendag gebruikt kan worden. Vraag en aanbod worden letterlijk op steentjes geplakt. Mensen kunnen zelf een steentje schrijven als ze iets vragen en/of bieden. Anderen kunnen een steentje kiezen waar ze gebruik van willen maken.  Zo bouwt de buurt met elkaar aan een fijne omgeving waarin mensen omzien naar elkaar.

Belangrijk is wel dat iemand van de organisatie of van de buurt spelleider wil zijn, mensen wil enthousiasmeren en vraag en aanbod bij wil bijhouden.

Belangstelling voor het opleuken van uw burendag? Graag horen we van u wie spelleider kan zijn, Dan nemen wij met haar of hem de spelregels door en na afloop houdt de buur t nog een leuk (gewoon!) spel over wat nog jaren gespeeld kan worden.

Graag horen we van u.

Team “steentje bijdragen”: Arianne, Joyce, Silvia, Charlene, Corine en Inge. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Corine Velthuyzen, tel. 088-7308900, mail [email protected]

Draag uw steentje bij is een project van Welzijn Hoeksche Waard i.s.m. MEE en Kwadraad.

Meedoen aan het project geschiedt op eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. 

        


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.