1394 handtekeningen tegen komst mega geitenstal in Mijnsheerenland aangeboden aan gemeente Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Binnenmaas – In het gemeentehuis van Binnenmaas hebben op dinsdag 25 juli Frans Pieren, Gerard Cox en Piet Blom namens 1394 ondertekenaars de petitie aangeboden tegen de komst van een megastal met 2000 geiten aan de Provincialeweg in Mijnsheerenland.

Wethouder Henk van Etten heeft de petitie in ontvangst genomen. Naast de petitie is er ook een handtekeningenactie ingeleverd van 192 stemmen en hebben 72 bewoners een officieel bezwaarschrift bij de gemeente ingediend.

Gezondheidsklachten

Het RIVM concludeert na onderzoek dat bewoners rondom pluimveebedrijven meer kans hebben op klachten aan de luchtwegen. Een vervolgonderzoek wijst uit dat dit ook geldt voor geitenbedrijven. Omwonenden van geitenstallen hebben meer kans op een longontsteking. Waar dat aan ligt, is onduidelijk. Lees ook het Artikel van de NOS.

Ter inzage 

Van 12 juni t/m 24 juli 2017 lag het voorontwerp wijzigingsplan  ‘Provincialeweg 7d te Mijnsheerenland’ ter inzage bij de gemeente Binnenmaas Ook zijn de stukken te bekijken via deze link op de website van de gemeente Binnenmaas 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren