’S-GRAVENDEEL WINT DOELPUNTRIJK DUEL TEGEN D.B.G.C. 4-5

Oude-Tonge – ’s-Gravendeel speelde het eerste vriendschappelijke duel onder leiding van Barry Schipper gelijk tegen een topper. Tegenstander DBGC speelt immers in de 2de klasse en deed het in het seizoen 2016 – 2017 erg goed.

’s-Gravendeel toonde in de beginfase aan dat het niet vreesde voor DBGC. Junior Calmera kreeg al na 4 minuten een kans om ’s-Gravendeel aan een voorsprong te helpen nadat hij de bal door Danilo Alkema kreeg aangespeeld. Die op zijn beurt de bal ontving na een snelle uittrap van Ricardo Bakker. De inzet van Calmera ging net over. Toch was het DBGC wat op de 1-0 voorsprong kwam na een kwartiertje voetballen. Harry Wierda bracht de stand kort hierna op 1-1 nadat hij knap inkopte uit een corner van Junior Calmera. De 1-2 van Junior Calmera was een fraaie. Hij rondde met een vakkundige stift af nadat de bal breed gelegd werd door Danilo Alkema. Er werd met 2-2 gerust nadat DBGC in de 34ste minuut gelijk maakte.

Het doelpuntenfeest ging in de 2de helft vrolijk verder. De verdiende 2-3 voorspong bracht Colin Reening op zijn naam. Lang kon ’s-Gravendeel niet van de voorsprong genieten. Doelman Lars Vermaat, die de 2de helft tussen de palen stond, verkeek zich op een afstandschot. Toch waren het weer de Seuters die op voorsprong kwamen. Ditmaal was het Nick Kranendonk die scoorde. En ook weer niet lang hierna trok DBGC de stand weer gelijk op 4-4. Het leek de eindstand te worden. Door vermoeidheid aan beide kanten waren de vizieren niet meer scherp. Toch keerde ’s-Gravendeel met de winst naar huis. Youri Ton bepaalde de eindstand op 4-5. Moet wel gezegd worden dat hij wat hulp kreeg van een been van een DBGC verdediger die de bal van richting deed veranderen.
Volgende week zaterdag oefent ’s-Gravendeel op sportpark de Trekdam tegen Spartaan ’20. Aanvang 14.30 uur

’s-Gravendeel trad met de volgende spelers aan tegen DBGC. Helaas ontbrak Wesley de Sterke nadat hij donderdag de training verliet met een pijnlijke enkel.

Ricardo Bakker, Lars Vermaat, Reinier Toes, John v/d Broek, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Jorrit van Driel, Junior Calmera, Colin Reening, Danilo Alkema, Youri Ton, Perrie Huisman, Simon Brand Jordy Westein, Moreno v/d Geer, Bob Krens, Maurits Kuiper, Harry Wierda, en Nick Kranendonk.