Kappen populier Polderdijk Maasdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MAASDAM – Aan de Polderdijk in Maasdam, ongeveer ter hoogte van Rijvereniging en ponyclub Johan Willem Friso, staat een groepje populieren. Helaas hebben wij geconstateerd dat één populier in zeer slechte staat is. Om de veiligheid voor de omgeving te kunnen garanderen hebben wij dan ook besloten om de boom nog deze week te rooien.

Onderzoek

Uit onderzoek van de boom komt naar voren dat er een grote lengtescheur zit in een dikke, opgaande tak. Deze tak draagt een groot deel van de kroon. Vanaf de stam is de tak voor een groot gedeelte in tweeën gescheurd. Daarnaast is gebleken dat de boom langzaam scheefzakt in de richting van de naastgelegen straat, de Binnenmaasoever.

Risico

Door de grote wond (de scheur) bestaat er een groot risico dat de tak bij harde wind afbreekt. Daarmee gaat ook een groot deel van de kroon verloren. Bovendien is de wond een toegangspoort voor ziekteverwekkers, die de krachten in het hout nog meer zullen aantasten. Daarnaast kan de stabiliteit van de boom niet meer worden gegarandeerd. De boom is dan ook als risicoboom benoemd, omdat de aanwezige gebreken een acuut gevaar met zich meebrengen voor de naaste omgeving.

Nieuwe boom

De boom wordt deze week nog gekapt. In het najaar planten we op ongeveer dezelfde plek een nieuwe boom terug.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren