Filmpje van samenwerkingsoefening van de Brandweer Oud-Beijerland, Politie Hoeksche Waard en Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Donderdagavond 20 juli heeft de Brandweer Oud-Beijerland een samenwerkingsoefening gehouden met Politie Hoeksche Waard en Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid.

Het scenario:
Aan de Papeweg in Oud-Beijerland was na, achtervolging door politie HoekscheWaard, een aanrijding ontstaan. Voortvluchtige was de macht over het stuur verloren. Hierdoor was een aanrijding ontstaan met een tegemoetkomend voertuig. Deze raakte door de aanrijding in de slip en kwam na wat omwentelingen op zijn zijkant terecht. De auto welke achtervolgd werd raakte te water. Een enthousiaste visser kon in allerijl nog maar net aan de kant springen. Deze stond met een gehavend been enige meters uit de kant in het water op hulp te wachten.

Tijdens deze samenwerkingsoefening stond de onderlinge samenwerking tussen de hulpdiensten centraal. Ook behandeling slachtoffers was deze avond één van de oefendoelen.Nadat de verdachte uit zijn voertuig was gered door de brandweer, werd in samenwerking tussen brandweer, politie en ambulance een reanimatie opgestart. De visser, welke daarna met onderkoelings-verschijnselen horizontaal uit het water werd gehaald, werd eveneens behandeld door eerder genoemde hulpdiensten.De persoon in het op de zijkant liggende voertuig werd, na gestabiliseerd te zijn, via de kofferbak uit zijn auto gered.

Tijdens de evaluatie werden de oefendoelen doorlopen. Hierbij dank aan de feedback vanuit ambulancedienst en politie HoekscheWaard en Lotuskring Zuid-Holland Zuid. Kijken dan ook terug op een fijne en realistische samenwerkingsoefening. Dank aan alle deelnemende partijen!

Bekijk hieronder het filmpje gemaakt door de Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.