Molen- en natuurwandeling in vanaf Korenmolen de Lelie Puttershoek op Open Monumentendag zondag 10 september

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – In het tweede weekend van september zijn er weer “Open Monumentendagen”. Tijdens deze dagen zetten eigenaren van verschillende monumenten, zoals molens en kerken, hun deuren gratis wagenwijd open voor het publiek.

De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens Binnenmaas) organiseert in samenwerking met Hoekschewaards Landschap op zondag 10 september een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemvliet in Puttershoek.

Tijdens de wandeling, die aanvangt bij korenmolen “De Lelie” en langs voormalige molenplaatsen gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gidsen van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van de Hoeksche natuur, de biodiversiteit in het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de restanten van de RTM. Na afloop van de wandeling, die van 14:00 uur tot 16:00 uur duurt, is er de mogelijkheid om korenmolen “De Lelie” te bezoeken en/of kun je op eigen kosten wat gebruiken in de naastgelegen koffie- en theetuin “De Koffiemolen”.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór 9 september a.s. met opgaaf van naam en aantal personen bij [email protected] Aan de excursie zijn geen kosten verbonden.

Tot zondag 10 september!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren