Home Hoeksche Waard Rabobank sluit veel pinautomaten in de Hoeksche Waard in de nachtelijke uren...

Rabobank sluit veel pinautomaten in de Hoeksche Waard in de nachtelijke uren tegen plofkraken

0
1506

HOEKSCHE WAARD – Rabobank heeft in de afgelopen periode verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. We nemen daarom een aantal maatregelen, zoals het nachtelijk afsluiten van onze geldautomaten.

Veiligheid voorop

‘Zoals de meeste mensen wel hebben kunnen lezen in de media, verscherpt de Rabobank de beveiliging op de geldautomaten. De Rabobank ziet het aantal pogingen tot plofkraken op geldautomaten toenemen. Bijna iedere week is het helaas raak. Naast de schade aan automaten en de waarderuimte zien we door het gebruik van zware explosieven de schade aan de omgeving en kans op persoonlijk letsel stijgen. En dat is vreselijk’, legt Renata Brabander, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet uit. De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel. De bank neemt daarom maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen en de schade na plofkraken beperken. De bank heeft daarbij vooral oog voor de veiligheid van omwonenden.

Geldautomaten in de nacht afgesloten

‘Onze bank is gevraagd om risico’s in kaart te brengen en waar nodig aanvullende maatregelen te treffen. Op basis van deze risicoanalyse hebben we besloten om de geldautomaten op onderstaande locaties te sluiten tussen 00.00 en 06.00 uur ‘s nachts. Het gaat om de geldautomaten op de volgende locaties:

  • Puttershoek, Pieter Repelaerstraat 55
  • Zuid-Beijerland, Gravin Sabinastraat 34
  • Klaaswaal, Voorstraat 14
  • Nieuw-Beijerland, Kerkstraat 33
  • Numansdorp, Burg de Zeeuwstraat 22
  • Strijen, Molenstraat 21
  • ‘s-Gravendeel, Weegje 1
  • Dirksland, Boomvliet 2
  • Middelharnis, Beneden Zandpad 19

Bij onze geldautomaat in Ooltgensplaat en Melissant wordt het voorportaal van de geldautomaat afgesloten tussen 00.00 en 06.00 uur. Ook wordt er op alle locaties extra gesurveilleerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren