Echtpaar Sterk uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Sterk is dinsdag 12 september 2017 een gedenkwaardige dag… het is dan namelijk 60 jaar geleden dat de heer J. (Teun) Sterk (83) en mevrouw J. (Jennie) Sterk-Westbroek (81) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 18 mei 1934 in Oudekerk; de bruid kwam op 3 augustus 1936 in Krimpen aan den IJssel ter wereld. Reden voor burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om het diamanten bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde zij hen een boeket bloemen.

Water

Het is inmiddels 62 jaar geleden dat Teun Sterk en Jennie Westbroek elkaar voor de eerste keer ontmoetten. Er zouden er nog vele volgen… resulterend in hun trouwdag op 12 september 1957. Het water was de ‘rode’ draad in hun leven. De bruidegom was schipper en de bruid schippersdochter. Samen hebben ze zo’n twintig jaar gevaren.

Nadat zij hun varend bestaan hadden opgezegd, zetten zij voet aan wal in Oudekerk. Daar hebben zij elf jaar gewoond. Daarna volgden Krimpen aan den IJssel en Goudswaard, waar zij een café hebben gehad. Sinds mei 1981 woont het bruidspaar in Oud-Beijerland.

Kinderen

Het echtpaar Sterk kreeg drie kinderen (twee zoons en een dochter) en daarnaast is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.