Is jouw smartphone BOEFPROOF

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. En bij diefstal bestaat er het risico dat persoonlijke en gevoelige informatie bij een ander terecht kan komen. Een wachtwoord of Touch ID is niet genoeg. Activeer daarom ook de blokkeerfunctie. Want met één instelling kun je jouw smartphone, tablet of laptop niet meer terugzetten naar de fabrieksinstellingen, daarmee is hij dus onverkoopbaar. Ook voorkom je dat de dief bij jouw foto’s, mail en documenten kan.

Waarom Boefproof?

Wist je dat een nieuwe smartphone, tablet of laptop honderden euro’s waard is? Een interessante prooi voor veel dieven! Wekelijks worden er honderden smartphones, tablets of laptops gestolen. En bij diefstal bestaat er het risico dat persoonlijke en gevoelige informatie bij een ander terecht kan komen. Daarom is het verstandig om jouw device Boefproof te maken.

Een wachtwoord of Touch ID is niet genoeg. Activeer daarom ook de blokkeerfunctie. Maak daarmee jedevice onbruikbaar voor de dief. Deze kan het device dan niet meer terugzetten naar de fabrieksinstellingen zodat het device onverkoopbaar wordt. Ook voorkom je hiermee dat de dief bij je gegevens kan. Bijvoorbeeld jouw foto’s en mail.

Je device eenvoudig waardeloos maken

Het waardeloos maken van je smartphone, tablet of laptop  na diefstal is heel eenvoudig. De meeste devices hebben anti-diefstal functies. Hiermee kun je:

  • je smartphone, tablet of laptop op afstand terug vinden;
  • de gegevens van je smartphone, tablet of laptop wissen;
  • je smartphone, tablet en de meeste laptops blokkeren.

Maatschappelijk effect Boefproof smartphones, tablets en laptops

Als gebruiker heb je er belang bij dat je smartphone, tablet of laptop een onaantrekkelijk doelwit is voor dieven. Als veel gebruikers hun device  Boefproof maken, wordt straatroof en diefstal van smartphones, tablets en laptops niet meer interessant voor dieven. Dit heeft een groot maatschappelijk effect.

Smartphone, tablet of laptop Boefproof maken

De meeste telefoons, smartphones en tablets kun je eenvoudig onbruikbaar maken voor dieven door de anti-diefstalfuncties te activeren via het instellingenmenu. Zet via instellingen de functie ‘zoek mijn telefoon of tablet’ of ‘vind mijn mobiel of tablet’ aan. Via de website van jouw merk of besturingssysteem kun je nu jouw apparaat terugvinden. Ook je laptop kun je in de meeste gevallen Boefproof maken. 

Bekijk voor meer info www.maakhetzeniettemakkelijk.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.