Koninklijke Onderscheiding voor de heer R.E. Rombout uit Oud-Beijerland.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Oud-Beijerland – Het zal je maar gebeuren… je komt nietsvermoedend als ‘gewoon’ burger kerkgebouw De Open Hof binnen en je gaat als ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ weer naar buiten. Op vrijdag 15 september 2017 ging  dit op voor de heer R.E. Rombout uit Oud-Beijerland.

Tijdens de start van het achtste seizoen van het Filmhuis de huiskamer van De Open Hof reikte locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda omstreeks 19.30 uur de versierselen behorend bij de Koninklijke Onderscheiding uit. Rombout ontving  de onderscheiding in verband met zijn afscheid als kerkenraadslid van de protestantse gemeente De Open Hof.

Staat van dienst

  • De heer R.E. (Raymond) Rombout (56) is in het dagelijks leven adviseur kwaliteit en veiligheid in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. In deze functie zet hij zich in voor het verbeteren van de interne auditinstrumenten. En met succes… want zijn methode vindt regionaal navolging. Maar daarnaast deed en doet decorandus nog zoveel meer.
  •  van 1996 tot 1999 was hij vrijwilliger bij de Rooms Katholieke basisschool Willibrordus. Hij was niet alleen secretaris van de ouderraad, maar ook actief in de spelletjescommissie. Rombout ontwikkelde en maakte tientallen spellen voor onder meer de jaarlijkse Fancy Fair. Daarnaast nam hij ook het klein onderhoud voor zijn rekening.
  •  van 1999 tot 2002 fungeerde hij als vrijwilliger bij kinderopvang ‘De Beijerse Bengels’, onder meer als lid van de cliëntenraad. Het kan niet anders of de ouders waren blij met hem… want het is mede aan Rombout te danken dat er een openstelling kwam tussen kerst en oud & nieuw, de hygiënische zorg verbeterde en de opvang flexibeler werd. Daarnaast ontwierp hij promotiemateriaal en schreef hij artikelen voor de nieuwsbrief.
  •  sinds 1998 is decorandus als vrijwilliger en kerkenraadslid actief betrokken bij het wel en wee van de protestantse gemeente De Open Hof in Oud-Beijerland. Als ouderling (tot zijn afscheid met Pinksteren dit jaar) had hij vorming en toerusting in zijn portefeuille. Zijn ‘CV’ vermeldt verder het verzorgen van lezingen over Rembrandt, organiseren van evenementen ‘Kerk op pad’ en ‘Dauwtrappen’ op Hemelvaartsdag in de Hoeksche Waard. Daarnaast verzorgt hij abdijbezoeken in Nederland en België, organiseert hij pelgrimages en culturele activiteiten, waaronder Het Filmhuis. Rombout is lid van diverse werkgroepen, waaronder de projectgroep Top2000 kerkdienst en het Stijn van der Loo-Bergredeproject. Sinds 2013 is hij verantwoordelijk voor de huiskamer en Film Huis avonden en lezingen.En naast dit alles is decorandus ook – helaas mogen we wel zeggen – sinds 2013 mantelzorger van zijn partner.

    Kortom: de heer Rombout spant zich al geruime tijd intensief in voor de samenleving in en is vanwege de ‘aard, duur, uitstraling en betekenis’ van zijn (kerkelijke) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.