Vaartocht met boswachters over het Haringvliet

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Boswachter Thomas van der Es
Foto: Boswachter Thomas van der Es

Vaar op 1 oktober aanstaande  mee met boswachters Wicher Pen en Thomas van der Es van Staatsbosbeheer over het Haringvliet. Wie weet ontdekken we zowel visarenden als zeearenden!

Tijdens deze exclusieve vaartocht krijg je de gelegenheid de rijkdom van het Haringvliet vanaf het water te beleven. Je vaart oa langs de Ventjagersplaten, Tiengemeten, de Slijkplaat en de Haringvlietsluizen.

De meeste plekken zijn normaal gesproken slechts op grote afstand zichtbaar vanaf de wal.Onderweg vertellen de boswachters van alles over de natuurrijkdom van dit bijzondere deel van de Nederlandse Delta. Aan boord zijn korte ‘mini-colleges’ over 2 interessante roofvogels, namelijk de visarend en de zeearend.

We zitten middenin de periode van de vogeltrek, dus hét moment om visarenden, lepelaars en grote zilverreigers tegen te komen. . Ook zie je vast veel watervogels en misschien zelfs zeearenden. In oktober arriveren er vaak diverse jonge zeearenden in de Delta die hier de winter gaan doorbrengen.

De vaartocht die van 10.00 tot 16.00 uur duurt vertrekt vanuit Willemstad en maakt onderdeel uit van het Haringvlietweekend. Tijdens de tocht is er een uitgebreid lunch buffet op de salonboot van de Zilvermeeuw.

Aanmelden is verplicht en kan via: https://www.staatsbosbeheer.nl/haringvlietcompleet


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.