Bekerderby Piershil – SHO haalt einde niet

PIERSHIL – Piershil en SHO hebben niet het einde gehaald van de bekerderby, bij een 1-2 stand werd het duel gestaakt. Na een rustig voortkabbelende eerste helft en 0-0 ruststand had SHO in de tweede helft aan een korte opleving genoeg om twee goals te maken. Na 57 minuten scoorde Klaverweide uit een corner 0-1, enkele minuten later bestrafte arbiter Gieles een overtreding van verdediger Mitchel van Wageningen terecht met een strafschop. Deze werd gestopt door doelman Nijman, Rohaindrick Hooi was er als de kippen bij om alsnog 0-2 binnen te tikken. Een kopbal van Pepermans (1-2) bracht Piershil terug in de wedstrijd, het was echter niet bij machte een overtuigend slotoffensief op de doorweekte mat te leggen.

De gezapige derby kreeg desondanks een kleurrijke climax. Arbiter Gieles beoordeelde truitjetrek van Wesley Koedam op 20 meter van het doel als direct rood, vanwege het ontnemen van een doelkans. In het tumult dat daarop volgde kreeg Geert Bakker zijn tweede gele kaart, dat lot viel ook de SHO-er Mark Vosselman ten deel. Enkele minuten later werd het duel voortijdig beëindigd, toen de in zijn eer aangetaste arbiter het achter zijn rug vanaf de zijlijn toegebeten predikaat ‘koekenbakker’ aan Piershil-trainer Richard Verhoeven wilde toerekenen. ,,Ik draag altijd de consequenties van mijn daden, maar als ik onschuldig ben dan weiger ik dat”, zo sprak de zwaar verbolgen oefenmeester. Omdat hij als de vermeende dader weigerde te vertrekken staakte de arbiter het duel. Zijn verklaring dat hij zich bedreigd voelde stond schril op zijn integere en vakkundige leiding in de eerste tachtig minuten van het duel.