Kleuters leren metselen op De Boomgaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Met de verhuizing naar een nieuw schoolgebouw aanstaande, was het voor de kleuters van basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland een mooi moment om te werken aan het thema ‘Bouwen’. Onderdeel hiervan was een gastles van een echte metselaar.

Voor het ‘Dorpshart’, het multifunctionele centrum (MFC) in Mijnsheerenland, nadert het moment van oplevering. Half oktober verhuizen dan ook de kinderen OBS De Boomgaard naar hun nieuwe schoolgebouw dat daar onderdeel van is.

Op de Boomgaard is de visie sterk gericht op de brede ontwikkeling van kinderen. Daarom wordt er bijvoorbeeld in alle groepen gewerkt aan realistische, vakoverstijgende thema’s. Met de bouw van het MFC in een finaal stadium, was het voor de kleutergroepen een mooi moment om te werken aan het thema ‘Bouwen’. De kinderen hebben geleerd wat er aan de werkelijke bouw vooraf gaat: wat een architect doet, hoe een bouwtekening eruit ziet, enzovoort. De kinderen mochten zelf bouwtekeningen ontwerpen en met blokken nabouwen. Ze konden spelen in de schaftkeet, huizen verven en knutselen. Ze hebben diverse liedjes gezongen, bijvoorbeeld over het werk van de bouwvakker.

De bouw zelf is verkend met onderdelen als de aanleg van het fundament en het metselen in verband. Voor dat laatste kwam Coen de metselaar op bezoek. Zo konden de kinderen al het geleerde meteen in praktijk brengen en hebben ze samen met Coen een schoorsteen gemetseld.

Als de kinderen straks hun nieuwe school gaan betrekken, weten ze precies wat er allemaal nodig was om het te kunnen bouwen!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren