Zinkweg in laatste half uur onderuit in Rozenburg

ROZENBURG – In de uitwedstrijd tegen Rozenburg stond Zinkwegse Boys, door goed keeperswerk van Stephan van Ruiven en falende spitsen van de thuisploeg, een uur lang met 0-1 voor. Hierna scoorde Rozenburg 2 keer binnen 10 minuten. In de slotfase stond de 2-1 nog steeds op het scorebord en ging ZWB achterin 1 op 1 spelen. Dit pakte met tegengoals in de 91e en 93e minuut verkeerd uit waardoor de 4-1 nederlaag een feit was.

In de openingsfase pakte de Zinkwegkeeper binnen 3 minuten 2 goede ballen op rij. Tel hier bij op dat Rozenburg in de 7e minuut op de lat schoot en dan kun je er op rekenen dat de goal aan de andere kant valt. Dit gebeurde ook nadat de doorgebroken Koen van der Ende in de 12e minuut gevloerd werd binnen de 16 meter door de keeper. De bal ging op de stip en Mike Fiere rondde in 2 keer af, 0-1. Hierna was het tot de thee weer Rozenburg dat de beste kansen kreeg maar een uitblinkende Stephan van Ruiven en de paal stonden een treffer in de weg.

Na rust leek de wedstrijd wat in te zakken maar juist nu was het Rozenburg dat vanuit een afstandsschot van 25 meter op 1-1 kwam. In de 69e minuut werd het 2-1 uit een goed lopende aanval. ZWB probeerde hierna de gelijkmaker te forceren maar strandde steeds aan de 16 meter. Vijf minuten voor tijd gingen de Boys alles of niets spelen en ging laatste man Frank Stienstra mee naar het front. Het werd helaas niets want met 2 counters in het open veld in blessuretijd besliste Rozenburg de wedstrijd definitief.