Gelijkspel voor Strijen bij CWO

3 Min Read

Vlaardingen – Na een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee met volle inzet strijdende ploegen stond bij het eindsignaal van scheidsrechter van Lith een terechte 2-2 eindstand op het scorebord. Beide ploegen kennen met 5 punten uit 3 wedstrijden een prima competitiestart.

In de eerste helft golfde het spel over en weer en onderscheidden de beide keepers Natoe dos Santos en Gene Galina Fortes zich met enkele knappe reddingen. Zo werd de doorgebroken CWO-aanvaller Ary van Bree van scoren afgehouden en schoof Colin van den Berg uit de tegenaanval de bal net naast het CWO-doel. Ook Karam Bensedjed was enkele malen dichtbij een Strijense openingstreffer.

In de 2e helft kwam Strijen in de 46e minuut op voorsprong. Nadat eerst Karam Bensedjed’s inzet op de keeper strandde wist Colin van den Berg in de rebound vanaf een slordige 20 meter de Strijense treffer aan te tekenen.
Vervolgens was het alle hens aan dek voor het Strijense doel met inzetten op de binnenkant van de paal en de lat, terwijl Pascal Burger een inzet van de lijn moest werken. De verwachte gelijkmaker volgde in de 57e minuut; bij een indraaiende voorzet kroop Romeo de Silva voor de grijpgrage handen van keeper Natoe dos Santos om de bal binnen te koppen. CWO had vervolgens geluk toen de ver uit zijn doel gekomen keeper de bal in de voeten van Colin van den Berg plaatste; de inzet rolde tergend langzaam richting de doellijn, maar kon vlak voor het passeren hiervan door Jordi de Bruin met een sliding tegengehouden worden. In de 70e minuut wist Strijen na een een razendsnelle aanval via Alwin van der Werff de bal panklaar te leggen voor Colin van den Berg die knap de trekker overhaalde: 1-2. Vervolgens bracht CWO een extra spits in het veld en kwam Strijen onder zware druk te staan. Nadat eerst nog keeper Natoe dos Santos met enkele knappe reddingen averij wist te voorkomen wist CWO ver in blessuretijd toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Een verre bal bereikte de op randje buitenspel – of erover ? – staande Adelcao Mendes Moreira die de bal binnenkopte.

Na 2 uitwedstrijden volgen nu 2 thuiswedstrijden op het gerenoveerde hoofdveld.  A.s. zaterdag komt VDL uit Maassluis op bezoek en 21 oktober Sparta AV. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.