Rennen op blades op de ateletiekbaan van A.V. Spirit in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND, oktober 2017 – Hardlopen met een beenprothese lijkt onmogelijk tot je paralympisch wereldkampioen Marlou van Rhijn hebt zien rennen op haar blades. Om meer mensen met een beenprothese te laten ervaren hoe het is om te rennen met een blade organiseren A.V. Spirit, Rijndam Orthopedietechniek en Prolathic op zaterdag 5 november op de atletiekbaan in Oud-Beijerland een bijzondere ‘loopdag’. De firma Össur stelt deze dag verschillende soorten blades ter beschikking.

Blades zijn sterk gebogen voeten van zeer veerkrachtig koolstofvezel; deze zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik maar voor extremere sportbeoefening als hardlopen, speerwerpen, verspringen. Marlou van Rhijn is ’s werelds snelste atlete op blades en het boegbeeld van de paralympische sport. In een interview vertelt ze over haar kennismaking met blades: “De eerste keer was in een indoorhal in Amsterdam. Het bleek niet zo ingewikkeld. Blades zijn alleen niet gemaakt om te lopen, je gaat er vanzelf op rennen omdat ze met je mee bewegen. Dus toen ik een stukje dacht te gaan wandelen, begon ik automatisch te rennen. Het voelde alsof ik vloog, met de wind in mijn haar.”

Als je je been verliest wordt het sporten een lastig iets en waar moet je heen en waar kan je heen.Prolathic.com is opgericht door Frank Dik. Frank is de oud bondscoach van het aangepaste atletiek.Prolathic biedt ledemaatgeamputeerde de kans om beter te leren lopen en ook, als je dat wil, verder te gaan in de atletiek.Prothesegebruikers zijn al welkom op de atletiekbaan in Hoorn NH en in Eindhoven.Nu komt er in ZW Nederland ook een mogelijkheid om hier je looptechniek op een hoger niveau te krijgen.

Op 5 november zijn er diverse mogelijkheden op de atletiekbaan van A.V. Spirit in Oud-Beijerland. Naast het uitproberen van de diverse blades (mits er montagemogelijkheden zijn onder de koker/knie.) kunnen ervaren gebruikers met andere blade-lopers trainen en ervaringen uitwisselen. De diverse trainers, sporters en instrumentmakers van de organisatoren zijn deze dag aanwezig om iedereen van alle denkbare tips te voorzien. Ook kunnen mensen advies krijgen over hun looptechniek. De dag is in twee blokken van anderhalf uur ingedeeld; het eerste blok begint om 10.30 uur en het tweede om 13.30 uur.

Willen prothesegebruikers elke week trainen of wandelen onder begeleiding dan is dit mogelijk bij Spirit.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u mailen naar [email protected] of een vraag stellen via de facebookpagina van prolathic.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.