Strijen wint derby van SSS Klaaswaal

STRIJEN – In een tot de laatste minuut boeiende derby trok Strijen aan het langste eind en heeft de PG Security Systems equipe zich genesteld in de bovenste regionen van de 2e klasse D. Trainer Geert Meijer moest afgelopen week puzzelen in verband met de schorsing van Colin van  den Berg en de blessure van Justin de Man; jongeling Romik van Driel maakte zijn debuut in de basis en deed dat met verve.

In de eerste helft werden de spelers al spoedig verrast door de neervallende regen, waardoor menige glijpartij opgezette aanvallen deden stranden. Het was aan uitblinkende SSS-doelman Sylvano Diepeveen te danken dat bij de rust nog een blanco stand op het scorebord stond. Na de pauze brandde het spel los. Uit een prima voorzet van Gijs van de Zande kon Max Pelkman in de 48e minuut met een tegendraadse kopbal keeper Natoe dos Santos verschalken, maar 5 minuten later werd de stand alweer rechtgetrokken; Karam Bensedjed zette met een simpele beweging Alwin van der Werff in scoringspositie en hij kon met een beheerste schuiver in de hoek de 1-1 aantekenen. Vervolgens golfde het spel over en weer en was het wachten welke ploeg de winnende treffer zou aantekenen. Strijen had hierop het meeste recht en kreeg dat dan ook in de 85e minuut. Nadat eerst Nestor Zimmerman zijn inzet op de vuisten van Sylvano Diepeveen zag eindigen en de rebound van Mark Stam ook door hem gepareerd werd, was hij kansloos op de hierop volgende inzet van Mark Stam die de bal in het doel joeg: 2-1. In de slotfase leek een vrije trap van Max Pelkman doel te treffen, doch het was gezichtsbedrog en de bal verdween vlak langs de voor SSS verkeerde zijde van de paal. Bij de aansluitende hoekschop kwam keeper Diepenveen ook mee naar voren en zag zijn kopbal nog bijna in het doel belanden; de bij de paal staande Rolf de Man wist de bal uit het doel te koppen, waarna de prima leidende scheidsrechter Kraak uit Piershil de wedstrijd beeindigde.

A.s zaterdag speelt Strijen om 17.00 uur uit tegen Olympia 2 uit Gouda. De week erna gaan de kanaries op bezoek bij het op stoom komende BVCB in Bergschenhoek, waarna op 25 november de volgende Hoekschewaardse derby tegen Piershil aan de Strijense Sportlaan wordt gespeeld.