NSVV wint periode na winst op Rozenburg

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

NUMANSDORP – NSVV moest winnen om over de eerste periode binnen te halen en aan het eind van het seizoen voor promotie te kunnen spelen.

NSVV wint de laatste weken zonder problemen zijn wedstrijden, toch verraste de trainers van NSVV met een sterk gewijzigde opstelling. Na zijn hersenschudding stond Melvin Kruijthof weer in het doel en er was een basisplaats voor Roderick Bekker en Peter Jan Cazander. Na drie minuten opende NSVV de score om verder niet in de problemen te komen en uit te lopen naar een afgetekende overwinning. Rozenburg miste scherpte voor het doel om echt gevaarlijk te worden, maar gezien hun spel zouden ze hoger moeten uitkomen op de ranglijst aan het einde van het seizoen. De conclusie na de eerste periode is dat de NSVV spelers elkaar scherp houden, aangezien er veel gretige spelers klaarstaan om een basisplaats over te nemen.
DSC_3691
Het publiek was nog maar net gaan zitten toen Kelvin van der Giesen over rechts een mooie solo begon en een goede voorzet gaf op Richard Bras. Zijn inzet miste doel maar kwam op links bij Peter Jan Cazander, die weer de bal inbracht richting Richard Bras. De tweede keer verzilverde Richard Bras deze kans en bracht NSVV direct op voorsprong. Rozenburg reageerde twee minuten later door een mooie dieptebal van Bryan van der Laan op Lennart Quak. Op het randje van het zestienmetergebied plaatse hij een schuiver een metertje naast de paal. De tweede kans van Rozenburg was een kopbal net over van Bryan van der Laan. Mitchel Keikes mocht veel cornerballen voor NSVV nemen. Eén van deze corners zorgde voor een scrimmage voor het doel en Mitchel Keikes was attent en kon de bal een tweede keer inbrengen op Kelvin van der Giesen. Met een boogballetje wist Kelvin van der Giesen te scoren. Net voor rust mocht Mitchel Keikes nog twee gevaarlijke vrije trappen nemen. De eerste kwam bij Kelvin van der Giesen die alleen op de keeper af mocht gaan, maar miste. De tweede keer mocht Marco Mann inkoppen. Zijn kopbal ging mooi gericht richting de kruising, maar had te weinig snelheid om de keeper te verassen.

De eerste kans in de tweede helft was voor NSVV weer raak. Richard Bras stuurde Kelvin van der Giesen goed diep op randje buitenspel. Alleen voor de keeper plaatste Kelvin van der Giesen de bal netjes langs keeper Stephan van Asperen. Minder succesvol was Kelvin van der Giesen na een mooie aanval via Richard Bras en Dikkie Bontes. Kelvin van der Giesen mocht tweemaal schieten op keeper Stephan van Asperen, maar het lukte hem niet om een hattrick te maken. Yoeron van der Ree had een noemenswaardige invalbeurt. Nog geen tien seconden in het veld moest hij direct in de achtervolging op Lennart Quak die richting keeper Melvin Kruijthof ging. De slechts twee tegendoelpunten dit seizoen wilde Yoeron van der Ree niet laten oplopen en tikte Lennart Quak aan buiten de zestienmeterlijn. Scheidsrechter Schuitemaker greep direct naar zijn rode kaart en Yoeron van der Ree mocht weer gaan douchen. Tegen de tien man van NSVV creëerde Rozenburg hun grootste kans van de wedstrijd. Bryan van der Laan mocht vrij voor doel inkoppen, maar Melvin Kruijthof reageerde attent.
ZDSC_4053
De spelers van NSVV konden de bloemen in ontvangst nemen voor het behaalde periodekampioenschap en zich mengen in de jaarlijkse Wir-War die in het clubhuis losbarsten. SV Charlois en Rijnmond Hoogvliet Sport hebben ook gewonnen en blijven netjes in het spoor van NSVV. De brede selectie zal dus scherp moeten blijven en gewoon blijven winnen. Te beginnen, in Heenvliet, bij de uitwedstrijd tegen GHVV’13 volgende week.

Klik hier voor de fotoreportage 

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Ouwens, Lesley van der Stoep (81e Yoeron van der Ree), Marco Mann, Roderick Bekker, Mitchel Keikes (65e Mitchel Louwerens), Richard Bras, Jeroen Voshart, Koen Witsiers, Kelvin van der Giesen, Peter Jan Cazander (75e Dikkie Bontes)

Ruststand: 2-0
Eindstand: 3-0

Scoreverloop:
  3e min.     1 – 0     Richard Bras
32e min.     2 – 0     Kelvin van der Giesen
56e min.     3 – 0     Kelvin van der Giesen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren