Zinkweg strijdend ten onder bij sc Botlek.

Spijkenisse – Zinkwegse Boys verloor uit bij sc Botlek met 2-1. De ploeg werkte hard maar moest in thuisploeg sc Botlek, vooral door de technische buitenspelers, hun meerdere erkennen.

Zinkwegtrainer Mark Smeding moest het vandaag stellen zonder de geschorste keeper Stefan van Ruiven en ook de stuurman van het verdedigingsblok Frank Stienstra ontbrak. Rechtsback Ferry van den Dool speelde derhalve centraal achterin met Sander van Hamburg en John van der Zanden nam de backpositie in. De thuisploeg liet direct zien over een sterke rechtsbuiten en opkomende linkshalf te beschikken. Via deze spelers kreeg sc Botlek 2 goede kansen die door keeper Martijn Krediet 1 op 1 gekeerd werden. De 1-0 viel in de 26e minuut toch maar uit een ogenschijnlijk veel minder gevaarlijke situatie. Een bal werd vanaf links richting de 2e paal gespeeld alwaar aanwezige rood/blauwe verdedigers te laat waren om op te ruimen en de spits kon verrassend eerder bij de bal komen en binnentikken. ZWB kon voor de thee alleen gevaarlijk worden uit een vrije trap van Ronald van Ruiven maar via de muur kon de keeper redding brengen.

Tien minuten na rust kwam sc Botlek, na een snelle doorbraak over links, op 2-0. Hierna bracht Smeding Peter van Dam binnen de lijnen en de middenvelder maakte, na langdurig blessureleed, zijn eerste competitieminuten. De Boys bleven hard werken en er kwam richting de slotfase meer gif in het spel. Martijn van Zuuren kreeg 2 goede kansen maar mikte beide keren net over. Ook de spitsen van de thuisploeg kregen kansen maar misten de goal of troffen de goed keepende Martijn Krediet op hun weg. Na een lichte overtreding van een ZWB-verdediger ging de bal op de stip maar Krediet wist de toegekende strafschop knap klemvast te pakken. In de 89e minuut was het Koen van der Ende die op aangeven van Davey van den Dool de aansluitingstreffer voor Zinkweg aantekende. Helaas was de blessuretijd te kort om nog verandering te brengen in de uiteindelijke 2-1 einduitslag.