NSVV wint de streekderby tegen NBSVV met ruime cijfers en mag zich winterkampioen noemen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – In de eerste helft was NSVV veel beter dan NBSVV en het was wachten op het eerste doelpunt. Pas tegen de rust wist Jeroen Voshart de score te openen. Wie dacht dat NSVV na het eerste doelpunt in de tweede helft makkelijk ging uitlopen kwam bedrogen uit. Het spel van NSVV liep in de tweede helft niet meer zo vloeiend en er waren een paar halve kansen voor NBSVV.  Uiteindelijk was het weer Jeroen Voshart die met een onvervalste hattrick een ruime uitslag wist te realiseren. Na Jeroen Voshart zijn drie doelpunten van vorige week en vier van deze week stijgt hij met stip op de topscorerslijst.

De eerste helft had NBSVV-keeper Lars van de Erve zijn handen vol aan de doelpogingen van NSVV. Vooral de twee spitsen Kelvin van der Giesen en Peter Jan Cazander namen hem onder vuur. De mooiste aanval werd door Peter Jan Cazander afgerond met een gebogen schot die via de lat over ging. Peter Jan Cazander zijn grootste kans was toen Kelvin van der Giesen hem aanspeelde met nog maar één verdediger in de beurt. Peter Jan Cazander kapte deze tegenstander mooi uit en zijn vrije schietkans werd ternauwernood gered. Kelvin van der Giesen zijn grootste kans was na een voorzet vanaf rechts van Sjoerd Hofstede. Hij besloot direct de bal uit de lucht te schieten, maar weer redde de keeper. Uiteindelijk was het Kelvin van der Giesen die vanaf rechts een mooie voorzet gaf die binnengelopen werd door Jeroen Voshart. NSVV bleef drukken, maar kon geen doelpunt meer maken.

In de tweede helft kwam NSVV niet aan lekker voetballen toe. NBSVV kon onder de druk vandaan komen en verscheen zelfs een paar keer voor NSVV-keeper Melvin Kruijthof. Ook vandaag liep het aantal tegendoelpunten niet verder op dan de tot nu toe twee tegendoelpunten. Na een overtreding op Kelvin van der Giesen mocht Jeroen Voshart op een mooie positie net buiten de zestienmeterlijn een vrije trap nemen. Zijn vrije trap ging hard laag onhoudbaar in de rechterhoek. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Een schot van Sjoerd Hofstede werd nog net gered door NBSVV-keeper Lars van de Erve. In de rebound was Jeroen Voshart er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Net voor tijd scoorde Jeroen Voshart zelfs zijn vierde van de middag. Kjetil Mol gaf een strakke lage voorzet vanaf links en weer was Jeroen Voshart op het juiste moment op de juiste plaats.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winsterstop en daarna kan de tussenbalans opgemaakt worden. Het winterkampioenschap kan NSVV in ieder geval niet meer ontnomen worden. De wedstrijd is tegen SV Charlois, die het langst in het spoor van NSVV kon blijven. Deze laatste wedstrijd zal het langst blijven hangen in de winterstop. NSVV zal zichzelf een enorm plezier kunnen bewijzen door nog eenmaal vol gas de driepunter op te eisen.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Ouwens, Lesley van der Stoep, Marco Mann, Roderick Bekker (46e Kjetil Mol), Sjoerd Hofstede (64e Koen Witsiers), Richard Bras, Jeroen Voshart, Mitchel Keikes (60e Dikkie Bontes), Kelvin van der Giesen, Peter Jan Cazander

Ruststand: 0-1
Eindstand: 0-4

Scoreverloop:
40e min.  0-1  Jeroen Voshart
60e min.  0-2  Jeroen Voshart
62e min.  0-3  Jeroen Voshart
89e min.  0-4  Jeroen Voshart


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.