Expositie van de Oud-Beijerlandse kunstenaar Hennie van Dijk in gemeentehuis Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – De komende twee maanden is in de hal van het gemeentehuis van Oud-Beijerland schilder- en tekenwerk te zien van de Oud-Beijerlandse kunstenaar Hennie van Dijk.

Tekenen en schilderen doet Hennie van Dijk al vanaf zeer jonge leeftijd en hij is volledig autodidact. Dat de kwaliteit van zijn werk is niet onopgemerkt is gebleven, blijkt uit een artikel in het blad ‘Art School magazine’. Deze publicatie was goed voor de cover en een zes pagina’s tellend artikel over de opbouw van één van zijn schilderijen.

De door Hennie van Dijk gehanteerde stijl is het Realisme, in diverse technieken, zoals acryl, olieverf, aquarel en potlood. De details worden zorgvuldig uitgewerkt,
waarbij licht, contrast en schaduw een belangrijke rol spelen in het bereiken van de juiste vormen en kleurtonen.

Zijn onderwerpen vindt hij, door zijn fascinatie voor natuur, voornamelijk in de dieren- en plantenwereld. Door de gedetailleerde uitwerking, lijkt het vaak alsof de dieren en/of objecten tot leven komen.

De expositie is in januari en februari 2018 tijdens openingstijden te bezichtigen in het gemeentehuis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.