8-jarige Steff de Bruijn uit Oud-Beijerland Nederlands kampioen veldrijden in het zonnetje gezet!

0
374

OUD-BEIJERLAND – De beste zijn… wie wil dat niet? Maar wat voor velen een levenslang onbereikbaar ideaal blijft, werd onlangs voor de 8-jarige Steff de Bruijn uit Oud-Beijerland werkelijkheid. Met gepaste trots mag hij zich sinds 27 januari 2018 Nederlands kampioen veldrijden noemen. En dan te bedenken dat hij eerder deze maand tijdens de nieuwjaarsreceptie van ‘zijn’ fietscrossclub De Spuicrossers ook al de titel clubkampioen 2017 in ontvangst mocht nemen!

Reden voor sportwethouder Harry van Waveren om de jeugdige kampioen maandag 5 februari 2018 in het gemeentehuis in het zonnetje te zetten en hem namens het gemeentebestuur te feliciteren met het behaalde resultaat.

Het NK veldrijden vond plaats in Hoogeveen. Daar was, zo vertelt vader Sebastiaan die twee keer per week een training bij de Spuicrossers verzorgt, een mooi uitdagend parcours uitgezet met meer dan dertig haarspeldbochten, serieuze klimmen en afdalingen en meerdere technische modderpassages. Fietscross oftewel BMX (Bicycle Moto Cross, waarbij de X staat voor Cross) is dan ook niet een gewone wielersport. Bij BMX gaat het om snelheid, behendigheid en bovenal fietsbeheersing.

Nederlands kampioen word je uiteraard niet zo maar! Naast een dosis geluk spelen ook eigenschappen als inzicht, technische ervaring, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen een belangrijke rol. De behaalde titel is voor Steff (en zijn ouders natuurlijk) dan ook een bekroning van jarenlang heel veel fietsen, trainen en hard werken. ‘Ik doe al sinds mijn 5e met heel veel plezier aan BMX bij De Spuicrossers’, verklaart Steff zijn succes.

Voor de toekomst heeft Steff zichzelf het volgende doel gesteld: ‘een topper te blijven bij het BMX’en en Mountainbiken!’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.