Off Day nekt Zinkweg tegen GHVV’13.

OUD-BEIJERLAND- Zinkwegse Boys begon thuis tegen GHVV’13  nog vol goede moed. Mike Fiere mikte al vlot van afstand net naast de goal. In de 10e minuut viel de eerste gevaarlijke tegenstoot van de tegenstander. De linkerspits brak door en kogelde van dichtbij op de goal. De uitkomende keeper Martijn Krediet kreeg er nog wel een hand achter maar door het effect draaide de bal  richting de doellijn alwaar Frank Stienstra met een omhaal redding leek te brengen. De scheidsrechter gaf echter doelpunt waarna de protesterende Boys een serie gele kaarten incasseerden.  Hierna zat de klad er, ondanks alle goede doelstellingen vooraf, in en konden ze zich moeizaam herpakken. Dit was weer eens de overtreffende trap van ongelukkige tegentreffers en het is een ongeschreven wet dat dit je louter overkomt als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Toen ZWB vorig jaar kampioen werd in de 4e klasse viel de goal regelmatig niet zonder fortuin en op een goed moment aan de goede kant. Dit jaar vielen ook al voorzetten vanaf rechts en links en zelfs een inzet vanaf de middenlijn als tegentreffers  binnen. Afijn, richting de thee konden de Boys zich niet goed over de tegenslag heen werken. Er waren wel wat kansjes maar het ontbrak aan de nodige teamspirit die juist gaandeweg het seizoen steeds beter leek te worden. Het was GHVV.13 wat voor rust ook nog kansen kreeg maar er werd met 0-1 thee gedronken.

Zinkweg kreeg in het begin van de 2e helft nog 2 kansen via Koen van der Ende en Mike Fiere maar scoorde niet. Halverwege de 2e helft deed de effectieve tegenstander dit wel. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits geheel vrijstaand binnen gekopt en het stond 0-2. Deze klap kwam Zinkwegse Boys, wat nog 1 keer dichtbij de aansluitingstreffer via Mees Lebbink was, niet meer te boven. De tegenstander kreeg nog goede kansen maar scoorde ook niet meer. Desondanks konden ze met slim zakelijk spel en dus verdiend de 3 punten bij schrijven.