Scholieren in debat bij Duurzaamheidscafé, Voorstellen jongeren krijgen mogelijke plek in Toekomstvisie Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Zeventig vwo 5-leerlingen van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland presenteren dinsdag 6 maart hun duurzaamheidsplannen tijdens het eerste Duurzaamheidscafé Hoeksche Waard. Zij gaan daarbij in debat met gedeputeerde Han Weber en wethouder Gerard den Boer, die namens de vijf gemeenten dit onderwerp beheert.

Het Duurzaamheidscafé Hoeksche Waard wordt van 14.00 tot 16.00 uur gehouden bij Rabobank Haringvliet in Heinenoord. Bij de start van het Duurzaamheidscafé, onder leiding van presentator Lennart de Pee, presenteren de scholieren hun plannen aan de aanwezige bestuurders. Ook gedeputeerde Weber en wethouder Den Boer zelf ‘pitchen’ hun visie op de toekomst.

Vervolgens gaan de aanwezigen in workshops aan de slag met diverse onderwerpen waarbij duurzaamheid een rol speelt. Dit zijn: afval en grondstoffen; voedsel en landbouw; energie; samenleving en sociale omgeving; vervoer en water. Zij verwerken hun ideeën in creatieve ‘moodboards’. De leerlingen worden daarbij geholpen door medeleerlingen van het vak kunst/beeldend.

De gedeputeerde en de wethouder vertalen op hun beurt deze creatieve vensters op de toekomst en voegen er hun eigen visie aan toe. De plannen van de jongeren worden ook opgenomen in de Toekomstvisie Hoeksche Waard waar momenteel aan wordt gewerkt. De borden zelf krijgen een plek bij de expositie ‘4000 jaar Hoeksche Waard’ die medio maart in Museum Hoeksche Waard wordt geopend.

Het Duurzaamheidscafé wordt gecoördineerd door stichting Milieu Dichterbij, die milieueducatieprojecten opzet in basis- en voortgezet onderwijs. Leerlingen van De Willem zijn al jaren actief met duurzaamheid bezig, onder meer met projecten waarbij bedrijfsleven en overheidsinstanties specifieke vragen of wensen hebben en leerlingen onderzoek doen. Nadat het onderzoek is afgerond wordt dit officieel gepresenteerd aan de opdrachtgevers.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren