Lezing schrijver Jan Brokken in de Dorpskerk van Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

WESTMAAS – Op vrijdagavond 20 april a.s. zal de bekende schrijver Jan Brokken (1949) in de Dorpskerk van Westmaas een lezing houden die georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas.

De schrijver debuteerde in 1984 met de roman De provincie.  Het grootste deel van zijn jeugd bracht Jan Brokken door in Rhoon. Rhoon zou later het decor worden van zijn romans De provincie, Mijn kleine waanzin en De vergelding, een dorp in tijden van oorlog, dat op 25 januari 2013 verscheen. Het boek sloeg in als een bom. Alleen in 2013 werden als zo’n 80.000 exemplaren verkocht.

De vergelding is het verhaal van alle mensen die de gevolgen van de waanzin van de oorlog aan den lijve moesten ondervinden. De schrijver groeide op met oorlog. Een andere oorlog dan waarover het in het boek gaat, maar wel oorlog.

De boeken van Jan Brokken zijn de vrucht van een leven lang schrijven en van lange reflectie en langzaam gerijpt inzicht. De jury van de Luisterboek Award noemde hem ‘de meester van de nuance, in toon en geschrift’.

U kunt Jan Brokken nu zelf horen en vragen stellen dankzij de Stichting Vrienden Dorpskerk Westmaas. De lezing van Jan Brokken begint om 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.vriendendorpskerkwestmaas.nl. De entreeprijs bedraagt € 10,00 per persoon. Koop snel uw kaarten want de capaciteit van de kerk kent grenzen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren