Fc Binnenmaas pakt de periode titel tegen Rozenburg

MAASDAM – Zaterdag 10 maart kon Binnenmaas spelen voor de prijzen, namelijk de periode titel.Heel voorzichtig werd hier naar toe geleefd door zowel spelers als supporters.Eén van de supporters zei; het mot eerst nog beuren.

Binnenmaas begon niet scherp aan de wedstrijd en leed veel slordig balverlies.Toch kreeg het in de 9e minuut al een grote kans, dit doormiddel van een strafschop.Michael Mathilda was door de verdediging gebroken, maar werd gevloerd binnen de 16 door één van de verdedigers. Kevin Kuijer was degene die deze strafschop mocht nemen, wat ook normaal gesproken een zekerheid is. Maar in dit geval dook Silvio Spiessens naar de goede hoek en wist de 1-0 voorkomen.

Rozenburg was feller en daar had Binnenmaas veel moeite mee, maar echte kansen kregen ze ook niet.In de 37e minuut was er weer eens een grote kans en deze was voor Binnenmaas. Uit een vrijetrap van Michael Mathilda, werd de bal net van de lijn gehaald door één van de verdedigers van Rozenburg. Toch kon Binnenmaas nog juichen in de 1e helft, het was aanvoerder Johnny Maijers die er 1-0 van maakte met een goed schot in de kleine ruimte.

In de 2e helft werd er beter gespeeld door Binnenmaas al bleef het moeizaam, maar ook in deze helft kreeg Rozenburg zo goed als geen kans. Binnenmaas daarentegen wel en had de voorsprong moeten uitbreiden. Richard van der Wilt schoot maar net over in de 65e minuut en Michael Mathilda had in de 90e minuut de grootste kans, na een goede voorzet van Jorian den Otter kon Michael de bal simpel binnen tikken maar zo simpel was dat toch niet want hij schoot net naast.

Na het laatste fluitsignaal was het dan toch zover, Binnenmaas is periode kampioen. Dit werd uiteraard gevierd met een klein feestje in de kantine.