Reiniging en inspectie van 1,3 km riolering in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto van der Valk en de Groot

OUD-BEIJERLAND – De komende weken wordt in een aantal straten en wijken maar liefst circa 1.300 meter riolering gereinigd en geïnspecteerd. Waar nodig worden gelijktijdig (deel)reparaties uitgevoerd. Daarnaast worden op diverse locaties obstakels, zoals bijvoorbeeld wortelgroei en grondwaterafzetting, uit het riool verwijderd.

Op een aantal locaties worden de werkzaamheden vooral ‘inwendig’ via de zogenaamde kousmethode uitgevoerd. Dit betekent dat een kunststofkous of deelliner met hars aan de binnenzijde van het riool wordt aangebracht, waardoor het riool weer waterdicht wordt. Hierdoor kan de riolering er weer een flink aantal jaren tegen. Deze manier van werken brengt een aantal voordelen met zich mee: het gebeurt snel, weinig tot geen graafwerkzaamheden en geen wegafsluitingen. Hierdoor blijft de verkeersoverlast tot een minimum beperkt.

De werkzaamheden wordt per straat uitgevoerd door Van der Valk en De Groot. Voordat de werkzaamheden in een straat starten, ontvangen de bewoners informatie van de aannemer.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.