Gemeenten in de Hoeksche Waard starten samen met Hoeksche Waard Duurzaam project Postcoderoos Zonnepanelen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

HOEKSCHE WAARD – De vijf gemeenten zijn samen met HoekscheWaardDuurzaam gestart met het Postcoderoosproject Zonnepanelen.

Het doel van dit postcoderoosproject is om huishoudens in staat te stellen zelf zonne-energie op te wekken. Ook als ze zelf geen (geschikt) dak hebben. Dit doet HoekscheWaardDuurzaam door samen met lokale initiatiefgroepen grotere zonnepanelen-installaties aan te leggen op het dak van een geschikt gebouw in de buurt. Dit gebeurt door gebruik te maken van het zogenaamde ‘postcoderoosmodel’ een regeling van de landelijke overheid om opwekken van lokale duurzame energie te stimuleren.

Gemeenten en Provincie zijn enthousiast en de zonnepanelen worden geplaatst op de gebouwen van HW Wonen, gelegen aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland en de Christinastraat in Numansdorp. Belangstellenden worden uitgenodigd op de voorlichtingsavond op 19 april om 19.00 uur bij HW Wonen, Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland.

U kunt zich aanmelden op de volgende manier:

Per mail naar [email protected] of per telefoon naar 0186-899899 (HW Wonen)Meer informatie is te vinden via: www.hoekschewaardduurzaam.nl

Deelname aan deze projecten is vanuit de regeling mogelijk voor inwoners van de Hoeksche Waard, die wonen in de volgende postcodegebieden; 3261 t/m 3264 en 3281,3284,3286,3291 en 3292. Nieuwe projecten voor de overige postcodegebieden in de Hoeksche Waard volgen.

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard
Dit project is onderdeel van het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard waarin de regio samenwerkt met de provincie Zuid-Holland. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.